"Τσουνάμι" αντιδράσεων για τη βίλα Πελετίδη στα Αραχωβίτικα- Μιλιά δεν βγάζει ο Δήμαρχος για το τι προτιθεται να κάνει


Σωρεία αντιδράσεων και δηλώσεων έχει προκαλέσει  η αποκάλυψη του Achaia News.gr για την βίλα Πελετίδη που αποκόπτει την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία των Αραχωβιτίκων.

Την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Πατρέων δεν βγάζει μιλιά για την ...ταμπακιέρα, δηλαδή για το τι προτίθεται να κάνει ώστε να ελευθερωθεί η δίοδος των πολιτών στην θάλασσα -που όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι είναι αποκομένη- αιχμηρές δηλώσεις κάνουν βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, οικολόγοι ακόμα και ο πρώην Κοινοτάρχης των Αραχωβιτίκων.  


Ενώ το θέμα παίρνει συνεχώς πανελλήνιες διαστάσεις με την αναπαραγωγή του από Αθηναϊκά ΜΜΕ και σύντομα πρόκειται να έρθει στη Βουλή μέσω Κοινοβουλευτικής ερώτησης.

ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


Ο βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, Νίκος Νικολόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή ώστε «ώστε ο αρμόδιος Υπουργός να απαντήσει υπεύθυνα και τεκμηριωμένα για το καθεστώς δόμησης που επικρατεί στην περιοχή».
Ο Νίκος Νικολόπουλος στη δήλωσή του κάνει λόγο για «δυσάρεστη έκπληξη» που ένιωσε «όταν σύμφωνα με το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού site Achaia News.gr η βίλα του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετιδη, αποκόπτει με άλλες όμορες βίλες και εξοχικές οικίες, την πρόσβαση των Πατρινών δημοτών του, προς την παραλία Αραχωβιτίκων». Ενώ παράλληλα, σημειώνει ότι στην απάντηση Πελετίδη «δεν γίνεται καμία αναφορά στο τι προτίθεται να κάνει η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ και ο κύριος Δήμαρχος για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία».


ΟΙΚΙΠΑ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΟΣ, ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»


Παρέμβαση είχαμε και από την Οικολογική Κίνηση για την βίλα Πελετίδη στα Αραχωβίτικα:


Ο πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Κανέλλης τονίζει ότι: «Δεν πρέπει να υπάρχει διάκριση σε πρόσωπα. Δεν υπάρχει ισχυρός και ανίσχυρος. Όλοι πρέπει να υπακούσουμε τους νόμους ασφάλειας. Δεν είναι απλά για να πάμε στην παραλία.
Πάγια θέση της ΟΙΚΙΠΑ είναι ότι δεν υπάρχει καμία διάκριση σε πρόσωπα και όλοι πρέπει να υπακούσουμε αυτούς τους νόμους που αφορούν στις περιφράξεις των χώρων κοντά στις παραλίες διότι δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας ζωής των κατοίκων που έχουν εξοχικά στην παραλία, αλλά είναι και θέμα δημόσιας ασφάλειας.»   


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ: «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕ»
Την ίδια ώρα παρέμβαση έκανε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της «ΡΑΠ- Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» Γιάννης Τσιμπούκης ο οποίος τονίζει ότι «όταν κάποιος αγοράζει ένα σπίτι , ψάχνεις, βλέπεις και επιλέγεις. Δεν αγοράζεις γουρούνι στο σακί. Άρα το συγκεκριμένο σπίτι άρεσε στον κ. Πελετίδη και το αγόρασε. Εάν δεν του άρεσε δεν θα το αγόραζε. Ήταν επιλογή του που το πήρε. Το αγόρασε σε μία περιοχή-φιλέτο, που είναι πανάκριβο το στρέμμα.
Τα σπίτια εκεί χρησιμοποιούν τον αιγιαλό ως ιδιωτική παραλία, επειδή δεν υπάρχει πρόσβαση. Ο κ. Πελετίδης το ήξερε και έκανε την επιλογή του»,


ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ: «O κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΙΑ ΒΙΛΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»


Αιχμηρές δηλώσεις για την βίλα Πελετίδη στα  Αραχωβίτικα, έκανε και ο πρ. Πρόεδρος Αραχωβιτίκων και Αντιδήμαρχος Ρίου και νυν Σύμβουλος Αραχωβιτίκων Κωνσταντίνος Μητρούλιας:
«Μιλάμε για μία ιδιωτική θάλασσα, όπου δεν μπορεί να πάει κανένας ιδιώτης. Εκεί είναι ιδιωτική η θάλασσα, όχι μόνο για τον κύριο Δήμαρχο, αλλά και για όλους όσοι έχουν εκεί κάποια βίλα.
Σε αυτό το χιλιόμετρο, δεν υπάρχει ούτε μία δίοδος για τη θάλασσα. Είναι ακριβώς ό,τι βλέπαμε στην τηλεόραση από το Μάτι: Mε τις μάντρες τις περιφράξεις και καμία δίοδο. Λειτουργεί σαν ιδιωτική παραλία. Αν θελήσει κάποιος ιδιώτης να πάει για μπάνιο, δεν μπορεί, δεν υπάρχει πρόσβαση.

Φοβερά πράγματα συμβαίνουν σε αυτό το κομμάτι. Τσιμέντα πάνω στον αιγιαλό, μάντρες πάνω στον αιγιαλό. Είναι ηλίου φαεινότερο γιατί την αγόρασε τη βίλα ο Δήμαρχος. Αγόρασε μία βίλα με ιδιωτική θάλασσα. Γιατί πουλιούνται και αλλού βίλες και εξοχικά, γιατί δεν αγόρασε μία άλλη βίλα κάπου αλλού;
Εγώ υποψιάζομαι ότι το αγόρασε το σπίτι, ακριβώς γιατί έχει αυτή την ιδιωτική παραλία»


 
ΗΛΙΑΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΑΝΤΡΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ»


Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Νέας Πόλης» Ηλίας Γκοτσόπουλος


«Μας προκαλεί μεγάλο προβληματισμό το γεγονός, ότι ανάμεσα στα σπίτια που εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στην θάλασσα, είναι και το εξοχικό σπίτι του Δημάρχου Πατρέων. Εκεί δεν μπορεί να περάσει κάποιος ούτε με τα πόδια.
Σε κάθε περίπτωση μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη η σιωπή της Δημοτικής Αρχής τις τελευταίες 15 μέρες στα όσα συμβαίνουν στην πόλη σχετικά με την επικινδυνότητα μεγάλων περιοχών αιγιαλού στον Δήμο Πατρέων, όπου δεν υπάρχουν δίοδοι. Τα ΜΜΕ, οι Σύλλογοι και οι ίδιοι οι πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν, αλλά η Δημοτική Αρχή δεν ασχολείται καθόλου με το ζήτημα. Γιατί άραγε;
Ειδικά πάντως στα Αραχωβίτικα, δεν μπορεί ο πολίτης να έχει πρόσβαση στη θάλασσα εάν συμβεί κάτι.
Η Δημοτική Αρχή πρέπει να αντιδράσει. Σε άλλους Δήμους, έχουν αρχίσει να  γκρεμίζουν μάντρες. Πρέπει και εμείς να αρχίζουμε να γκρεμίζουμε μάντρες, πριν θρηνήσουμε θύματα.»

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΥΛΙΑΣ: "ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΟΡΙΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ"

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της "Νέας Πόλης" Θεόδωρος Ξυλιάς, δήλωσε ανάμεσα στα άλλα ότι «Ο Δήμαρχος Πατρέων σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα. Το είδε το σπίτι όταν το απέκτησε, είδε ότι είχε όριο τη θάλασσα και όχι δρόμο που θα μπορούσε να εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο. Παρ’ όλα αυτά το αγόρασε».