Μια τηλεφωνική απάτη με το πρόσχημα του «λογιστή» κατέληξε σε συλλήψεις στο Καρπενήσι, όταν οι δράστες έπεσαν πάνω σε αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, άγνωστος τηλεφώνησε στον αστυνομικό και προσποιήθηκε τον λογιστή, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να καταγραφούν χρήματα και κοσμήματα ώστε να αποφευχθεί δήθεν η επιβολή προστίμου.
Ο αστυνομικός κατάλαβε αμέσως την απάτη και ενημέρωσε την υπηρεσία του. Η πολυκατοικία όπου διαμένει τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση και λίγο αργότερα έφτασαν δύο άνδρες με ΙΧ.
Ο ένας μπήκε στην πολυκατοικία για να παραλάβει τη σακούλα που είχαν ζητήσει οι απατεώνες. Μέσα, όμως, δεν υπήρχαν πραγματικά κοσμήματα, αλλά αντικείμενα που τα προσομοίαζαν. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και συνέλαβαν και τον συνεργό του, ο οποίος τον περίμενε στο αυτοκίνητο.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν 196,50 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα , ενώ κατασχέθηκε και το όχημα. Κρυμμένα κάτω από τη μοκέτα εντοπίστηκαν ακόμη δύο χρυσά κοσμήματα, των οποίων η προέλευση διερευνάται.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευρυτανίας για να απολογηθούν ενώπιον των ανακριτικών αρχών.
Πηγή: skaipatras.gr

