Η εξέλιξη αφορά τον θάνατο του τραγουδιστή στο ιατρείο της Καρνεάδου, στις 9 Σεπτεμβρίου, υπόθεση για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα.
Νέα εξέλιξη καταγράφεται στην υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη , καθώς ο δικηγόρος Νίκος Αλεξανδρής ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2026, ότι δεν θα συνεχίσει τη νομική εκπροσώπηση της 56χρονης γιατρού, η οποία έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση.
Γιατί αποχώρησε ο Νίκος Αλεξανδρής
Τη διακοπή της συνεργασίας με την κατηγορούμενη γιατρό γνωστοποίησε το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αλεξανδρή , εξηγώντας ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεννόησης με την εντολέα του.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην υπόθεση καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της εκπροσώπησης της γιατρού από το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.
Πρόκειται για ακόμη μία αλλαγή στη νομική εκπροσώπηση της 56χρονης , καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αποχωρήσει από την υπεράσπισή της και ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός. Ο τελευταίος εξακολουθεί, πάντως, να εκπροσωπεί τον 58χρονο σύζυγο της γιατρού.
Νέος δικηγόρος για την 56χρονη γιατρό
Μετά την αποχώρηση του Νίκου Αλεξανδρή, την ποινική υπεράσπιση της γιατρού ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Πέτρου Πανταζή.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε για την ανάληψη της υπόθεσης, η κατηγορούμενη διευκρινίζει, μέσω των νέων συνηγόρων της, ότι δεν είχε εγκρίνει τις δημόσιες εμφανίσεις προηγούμενου δικηγόρου της ούτε, όπως υποστηρίζει, είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων γι’ αυτές.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι δημόσιες τοποθετήσεις που παρουσιάστηκαν ως υπερασπιστικοί ισχυρισμοί για την ουσία της υπόθεσης δεν εκφράζουν την ίδια.
Η νέα υπεράσπιση ξεκαθαρίζει ότι από εδώ και πέρα τα νομικά και πραγματικά επιχειρήματα της 56χρονης θα αναπτύσσονται αποκλειστικά ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών , με σεβασμό στη μυστικότητα της ανακριτικής διαδικασίας και χωρίς δημόσιες αντιπαραθέσεις.
Τι είχε δηλώσει ο Νίκος Αλεξανδρής για τα κινητά και την πλασμαφαίρεση
Μόλις μία ημέρα πριν από την αποχώρησή του, ο Νίκος Αλεξανδρής είχε τοποθετηθεί δημόσια για την υπόθεση, μιλώντας στην εκπομπή Live News.
Μεταξύ άλλων, είχε αναφερθεί στην έρευνα των κινητών τηλεφώνων, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να αναμένονται τα σχετικά ευρήματα προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος επικοινώνησε με ποιον τις κρίσιμες ώρες.
Είχε επίσης θέσει ζήτημα σχετικά με το ποιος φέρεται να παρότρυνε τον Γιώργο Μαζωνάκη να υποβληθεί σε πλασμαφαίρεση .
Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει ο τότε συνήγορος, η πλασμαφαίρεση πραγματοποιήθηκε από την 56χρονη γιατρό, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι ενδέχεται να εξεταστεί ο ρόλος και άλλων προσώπων. Ειδικότερα, είχε υποστηρίξει ότι άλλο πρόσωπο και όχι η τότε εντολέας του πίεζε τον τραγουδιστή να προχωρήσει στη συγκεκριμένη θεραπεία.
Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί αποτελούν θέσεις που διατυπώθηκαν από τον πρώην συνήγορο και η βασιμότητά τους αποτελεί αντικείμενο της συνεχιζόμενης έρευνας.
Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην υπόθεση Μαζωνάκη
Η νέα αλλαγή στην υπεράσπιση της 56χρονης αποτελεί ακόμη μία εξέλιξη στην υπόθεση Γιώργου Μαζωνάκη , την ώρα που οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν καταθέσεις, επικοινωνίες και τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας.
Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον τόσο στα ευρήματα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες όσο και στα στοιχεία που αφορούν τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η πλασμαφαίρεση , καθώς η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πηγή: patrisnews.com

