Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 63χρονης γυναίκας στην περιοχή Ρομίρι Ζακύνθου, ύστερα από καταγγελία που αφορούσε τον θάνατο μιας γάτας. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με την ευζωία και προστασία των ζώων.
Ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό θανάτωσης ζώου καταγράφηκε μέσα σε λίγες ώρες στα Ιόνια Νησιά, αυτή τη φορά στη Ζάκυνθο , μετά την υπόθεση με τον θάνατο σκύλου στην Κέρκυρα.
Η καταγγελία που κινητοποίησε τις Αρχές
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, η ιδιοκτήτρια της γάτας κατήγγειλε στις Αρχές ότι η 63χρονη είχε δέσει το ζώο σε τοιχίο.
Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου ξεκίνησαν έρευνα για να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Από την έρευνα προέκυψε ότι η γάτα είχε χάσει τη ζωή της, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη της γυναίκας.
Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, καθώς η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελική Αρχή Ζακύνθου .
Πρόστιμο 30.000 ευρώ για την υπόθεση
Στην 63χρονη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ , βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των ζώων.
Η υπόθεση αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τις αυστηρές κυρώσεις που προβλέπονται στην Ελλάδα για περιστατικά κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων . Εκτός από τα διοικητικά πρόστιμα, ανάλογα με την υπόθεση και τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα, προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις.
Δύο περιστατικά σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο
Το περιστατικό στη Ζάκυνθο έγινε γνωστό λίγες ώρες μετά από μια διαφορετική υπόθεση στην Κέρκυρα , η οποία επίσης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Εκεί, σύμφωνα με τις Αρχές, διερευνήθηκε καταγγελία για τον θανάσιμο τραυματισμό σκύλου . Σχετικό οπτικό υλικό φέρεται να κατέγραψε όχημα να περνά πάνω από το ζώο, το οποίο βρισκόταν στον δρόμο.
Για την υπόθεση της Κέρκυρας συνελήφθη επίσης γυναίκα και σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν το Σάββατο 22 Αυγούστου 2026 από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας και Ζακύνθου.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών από το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας και το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου.
Όπως αναφέρεται, από τις έρευνες διαπιστώθηκε, κατά περίπτωση, η εμπλοκή των δύο κατηγορουμένων σε υποθέσεις που αφορούσαν τον θανάσιμο τραυματισμό ενός σκύλου και μιας γάτας.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των προανακριτικών ενεργειών βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα .
Οι δύο συλληφθείσες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές , όπου θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία.
Πηγή: patrisnews.com

