ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τέσσερις μήνες και καμία παρέμβαση για την απομάκρυνση σκάφους που έχει προσαράξει σε παραλία(ΦΩΤΟ)

Η κρατική αναλγησία καλά κρατεί στην Ελλάδα, αφού αν και έχουν περάσει 4 μήνες και κάτι και ακόμα δεν έχει δοθεί λύση σε σημαντικό ζήτημα, οδηγώντας σε απόγνωση επαγγελματία, που ετοιμάζεται σε δύο μήνες για την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή σεζόν.

Ο λόγος για το ακυβέρνητο ιστιοφόρο με Ιταλική σημαία, που έχει προσαράξει από τις 23 Οκτωβρίου του 2023 στην παραλία Θινών στο Βαρθολομιό της Ηλείας. Εκεί εδρεύει παραθαλάσσια επιχείρηση που πληρώνει αδρό αντίτιμο για την λειτουργία της και όμως την Κυριακή 3 Μαρτίου του 2024, το καράβι βρισκόταν ακόμα εκεί, έχοντας βγει κανονικά στην ακτή, σε απόσταση αναπνοής από τις σκάλες της επιχείρησης εστίασης, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες του "achaianews.gr".

Δυστυχώς τέσσερις μήνες και 10 ημέρες μετά το Ελληνικό κράτος, δεν έχει επέμβει και σε δεν έχει απομακρύνει το ιστιοφόρο, ενώ ένας κορμός δέντρου που έχει τοποθετηθεί αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο, που έχει ακινητοποιήσει το σκάφος. Σε λιγότερο από δύο μήνες θα ξεκινήσουν οι λουόμενοι να επισκέπτονται την παραλία, που το τμήμα της μπροστά από την επιχείρηση δεν θα είναι προσβάσιμο!

Το χρονικό
Η πορεία του ιστιοφόρου φαίνεται να ξεκίνησε από τα χωρικά ύδατα της Ιταλίας. Τα τότε στοιχεία, ήθελαν το συγκεκριμένο πλοίο να εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών, οι οποίοι είχαν προορισμό την Ιταλία και έγινε αντιληπτό από τις Ιταλικές Λιμενικές Αρχές, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, όπου και κατασχέθηκε, με τους μετανάστες να αποβιβάζονται σε Ιταλικό έδαφος.

Ωστόσο, το πλοίο παρέμεινε ακυβέρνητο στα Ιταλικά χωρικά ύδατα, με αποτέλεσμα ο καιρός που επικρατούσε το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου της περασμένης χρονιάς, να το «σπρώξει» στις ελληνικές θάλασσες και την παραλία των Θινών στο Βαρθολομιό.

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από σήμερα Πέμπτη (16/5) επανέρχεται η αφρικανική σκόνη που θα κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, και μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 4-1 θα παλέψει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (19/05) για την τρίτη θέση, με τον Φατίχ Τερίμ να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Premier League έχει μπει στην τελική ευθεία και πέρα από τη μάχη του τίτλου μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Άρσεναλ έχει πάρει φωτιά και εκείνη της Ευρώπης, με αρκετές ομάδες . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγάλος νικητής της ένατης αγωνιστικής των playoffs, μια στροφή πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με 4-1 και σε συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά τις εργασίες που εκτελεί ο ΟΣΕ στις γραμμές του προαστιακού στην Όθωνος Αμαλίας, προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο οπτικών ινών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η σύνδεση του ίντερνετ στο κεντρικό ΚΕΠ του Δή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε στην κοινωνία της Πάτρας η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Βασ. Χρυσανθακόπουλου στα 49 του μόλις χρόνια. Ο εκλιπών νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Γε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου της Ξανθής χήρας Νικολάου Πετρόπουλου που έφυγε από τη ζωή στα 89 της χρόνια. Η εκλιπούσα ήταν η μητέρα της Βικτωρίας (Βίκυς) χήρας Άγγελο
Image
Image

Search