Υλικά
500 γρ. κοντά ζυμαρικά ολικής άλεσης, βρασμένα
2 κουτ. σούπας ξηρούς καρπούς, ανάμεικτους
σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Για τα παντζάρια
4 μεγάλους βολβούς παντζαριού, κομμένους στα 4
2 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1/2 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρο, κοπανισμένους
30 ml ξίδι βαλσαμικό
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για την κρέμα φέτας
150 γρ. φέτα
80 γρ. γιαούρτι ή κατίκι
80 ml γάλα
Διαδικασία
Παντζάρια: Σε στενό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα παντζάρια, τις σκελίδες του σκόρδου τα περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ή καπάκι. Ψήνουμε τα παντζάρια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το μέλι, τον κόλιανδρο, το βαλσαμικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα παντζάρια, ενώ συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄. Τέλος, πολτοποιούμε τα παντζάρια με τα ζουμάκια τους και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κρέμα φέτας: Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για την κρέμα μας. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε την κρέμα φέτας και τα παντζάρια μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Τέλος, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, λίγο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.