GASTRONOMY

GASTRONOMY

Στριφτάρια με πέστο και παρμεζάνα

Υλικά

    2 φλ. τσαγιού κέιλ, χοντροκομμένο
    1/4 φλ. τσαγιού ωμά καρύδια
    1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
    1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
    1 κ. σ. χυμό λεμονιού
    1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    Αλάτι και πιπέρι
    2 φύλλα σφολιάτα, αποψυγμένη
    1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε μια μικρή κατσαρόλα με νερό σε βρασμό.

Προσθέστε το κέιλ και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει καταπράσινο και να μαραθεί ελαφρώς, περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε το, αφήστε το να κρυώσει και πιέστε τα περιττά υγρά.

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε το ξεπλυμένο κέιλ, τα καρύδια, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και αφήστε το στην άκρη.

Ανοίξτε ένα φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Απλώστε το πέστο ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες.

Τοποθετήστε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο ζύμης, πιέζοντας τις άκρες μεταξύ τους.

Κόψτε τη ζύμη στη μέση και στη συνέχεια σε λωρίδες.

Στρίψτε κάθε λωρίδα αρκετές φορές και τοποθετήστε την σε ένα ταψί.

Ανακατέψτε ένα χτυπημένο αυγό με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και αλείψτε τα στριφτάρια με το αυγό.

Ψήστε 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την πεποίθηση πως η «Νέα Αριστερά» στην πρώτη της προσπάθεια στις ευρωεκλογές, θα έχει καλά αποτελέσματα, εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» Στέλιο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από 6 έως και 10% ακριβότερο θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας», γνωστοποιώντας ότι το αρνί και κατσίκι θα αγ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο παραπέμπονται να δικαστούν σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου, οι 25 αντιεξουσιαστές που το μεσημέρι του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πατρών, για διατά . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ενώπιον των ανακριτικών Αρχών της Πάτρας, θα βρεθούν τμηματικά, από το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι την Τετάρτη, οι συλληφθέντες για την σοκαριστική υπόθεση διακίνησης ναρκωτικώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την πεποίθηση πως η «Νέα Αριστερά» στην πρώτη της προσπάθεια στις ευρωεκλογές, θα έχει καλά αποτελέσματα, εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» Στέλιος Κούλογλου, τονίζον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα θα μοιράσει στους ιδιοκτήτες οικοπέδων, που δεν κόβουν τα χόρτα από τις ιδιοκτησίες τους, ο Δήμος Πατρέων, καθώς ο κίνδυνος φωτιάς ειναι αυξημένος και ο φόβος επέκτασεις πυρκαγιών εντός κατοι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε 24ωρη απεργία από τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 1 Μαΐου έως τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου προχωρούν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και φωτορεπόρτερ σε όλα τα ΜΜΕ.
Image
Image

Search