GASTRONOMY

GASTRONOMY

Τάρτα λευκής σοκολάτας

Υλικά
    200 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
    300 ml παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
    2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
    1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την τάρτα:
    125 γρ. βούτυρο, παγωμένο και ψιλοκομμένο
    1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/3 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
    1/3 φλ. τσαγιού μείγμα ζάχαρης άχνη
    1/4 φλ. τσαγιού κακάο
    1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τη σοκολατένια ζύμη, βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.

Προσθέστε τον κρόκο αυγού και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσετε μία λεία ζύμη. Γυρίστε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίστε ένα δίσκο. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά για να ξεκουραστεί.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και χωρίστε τη ζύμη σε 8 μερίδες. Στρώστε με τη ζύμη οκτώ φόρμες για τάρτες 8 εκατοστών με αποσπώμενη βάση. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά για να ξεκουραστεί.

Καλύψτε με χαρτί ψησίματος και γεμίστε με βαρίδια ζαχαροπλαστικής ή αποξηραμένα φασόλια. Ψήστε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το χαρτί και τα βαρίδια και ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη. Αφαιρέστε από το φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς.

Εντωμεταξύ, ανακατέψτε τη λευκή σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει λείο. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια στο μείγμα λευκής σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά με το σύρμα για να ενωθούν καλά. Αδειάστε ομοιόμορφα ανάμεσα στις θήκες ζαχαροπλαστικής.

Ψήστε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα λευκής σοκολάτας. Βγάλτε από το φούρνο και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να κρυώσει.

Τοποθετήστε τις τάρτες σε πιάτα και γαρνίρετε με ανάμεικτα φρούτα εποχής.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

του Αλέξανδρου Βασιλικού, προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται στα διαθέσιμα στοιχεία που συνηγορούν για ένα 2024 με θετικ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Βασίλη Λαδά, Δικηγόρου, Ποιητή - Πεζογράφου Στην πολιτική και φιλοσοφική πραγματεία «Κριτική της Εγελιανής Φιλοσοφίας του Κράτους Δικαίου», 1843, του Κάρλ Μάρξ διαβάζουμε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Θεόδωρου Ξούλου, οικονομολόγου Μπορεί με το Ν.4387/2016 να δημιουργήθηκε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), όμως συνέχισε να κουβαλάει μαζί του πολλές αδικίες που . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα στη Μανολάδα. Ειδικότερα, ένας άνδρας οδηγώντας φορτηγό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δέχτηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ταξιδεύοντας την Παρασκευή, προς Αθήνα. Στο ύψος του Ζευγολατιού το όχημα που επέβαινε δέχθηκε πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
Image
Image

Search