GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σολομός: Η καλύτερη συνταγή για αφράτο και ζουμερό ψάρι

Ο σολομός είναι ιδιαίτερα υγιεινός και τώρα μπορείτε να τον μαγειρέψετε μόλις μέσα σε 10 λεπτά και να απολαύσετε ένα εξαιρετικό πιάτο με αυτή την εύκολη συνταγή.

Αυτή η νόστιμη συνταγή για μαριναρισμένο σολομό μπορεί να μαγειρευτεί σε εσωτερική σχάρα φούρνου ή σε εξωτερική σχάρα ακόμη και σε τηγάνι.Οι γεύσεις του λεμονιού, του θυμαριού και του σκόρδου απορροφούνται από τον σολομό που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, δημιουργώντας ένα γευστικό, αφράτο, ζουμερό ψάρι.

Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το δείπνο μαριναρισμένου σολομού χωρίς γλουτένη είναι φιλέτα σολομού, λεμόνια για ξύσμα και χυμό, ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι και φρέσκο σκόρδο. Ο σολομός μαρινάρεται στο χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το σκόρδο και στη συνέχεια ψήνεται γρήγορα στη σχάρα ή στο φούρνο.

Μπορείτε να σερβίρετε με το αγαπημένο σας λαχανικό. Η κινόα ή το καστανό ρύζι θα ήταν επίσης ένα ωραίο συνοδευτικό πιάτο γι’ αυτή την εύκολη, νόστιμη συνταγή σολομού.

Συνταγή

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων 30 λεπτών για το μαρινάρισμα)
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά
Μερίδες: 4

Συστατικά

4 φιλέτα σολομού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

Σημειώσεις συνταγής

Για να ψήσετε τον σολομό, τοποθετήστε τον σε ένα ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι.

Αν δεν σας αρέσει το θυμάρι, μπορείτε να δοκιμάστε δεντρολίβανο, ρίγανη, βασιλικό, μαϊντανό, κόλιανδρο ή το αγαπημένο σας βότανο.

Εκτέλεση:

Συνδυάστε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το σκόρδο σε μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ για τρόφιμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το σολομό και μαρινάρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και μέχρι 1 ώρα.

Προθερμάνετε μια εσωτερική σχάρα, μια εξωτερική σχάρα ή ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λαδώστε τη σχάρα ή το τηγάνι.

Αφαιρέστε το σολομό από τη μαρινάδα και ψήστε για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα και να γίνει αφράτος. Σερβίρετε με πρόσθετες φέτες λεμονιού, αν θέλετε.

https://www.oloygeia.gr/

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με προσδοκίες για ειρήνη και ευημερία γιορτάζουν οι χριστιανοί την Ανάσταση του Κυρίου με την ευχή να φέρει το φως και την ελπίδα. Το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε το πρωί το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λαμπρή και μεγαλοπρεπής ήταν και φέτος η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα! Το Άγιο Φως έφθασε στο Επισκοπείο, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το υποδέχθηκαν ο  . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Back-to-back άνοδο πέτυχε η Ίπσουιτς, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Championship και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον προβιβασμό της στην Premier League τη νέα σεζόν. Η τελε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβώς στελέχη του Δήμου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, 30 περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε κοιμητήριο στη Δυτική Αχαία. Για την υπόθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τό Μέγα Σάββατο τό πρωί, στούς κατάμεστους ἀπό εὐσεβεῖς Χριστιανούς Ναούς τῶν Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ἡ πρώτ
Image
Image

Search