GASTRONOMY

GASTRONOMY

Πένες με σέσκουλα και καρυδόψιχα

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

 500 γρ. πένες
 500 γρ. σέσκουλα, χοντροκομμένα
 1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
 1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 80-100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
 60 ml ελαιόλαδο
 αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τις πένες με σέσκουλα και καρυδόψιχα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε πρώτα τα σέσκουλα για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.Τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κρατάμε 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου τα βράσαμε και τα στραγγίζουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τον πελτέ για 1/2 λεπτό.
Ρίχνουμε τα σέσκουλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, ώστε να λαδωθούν καλά.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και σερβίρουμε.

https://www.gastronomos.gr/

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, μετά από νοσηλεία λίγων ημερών από το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου, ο Δημήτρης Τσελιμέκης από την Πάτρα, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εορταστικό ωράριο λόγω Πάσχα θα λειτουργούν μέχρι και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (04/05), τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και τα σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια. Οι καταναλωτές μ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου θα φτάσει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα. Για το σκοπό αυτό μεταβαίνει επιτ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ                                3, 4 Μαΐου 2024 (Από 7π.μ. Μ. Παρασκευής έως 7π.μ. Κυριακής Πάσχα) Αγγειοχειρουργός:Λυμπερόπουλος ΛάμπροςΑθανασίου Διάκου 29, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, μετά από νοσηλεία λίγων ημερών από το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου, ο Δημήτρης Τσελιμέκης από την Πάτρα, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής: Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 - 15.00Κυριακή του Πάσχα 05/05/2024: ΑργίαΔευτέρα 06/05/2024: Αρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
Image
Image

Search