ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αντιπολίτευση στη χώρα; Το «σκοτεινό» μυστικό που κρύβει μια απλή ερώτηση

 

 Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Είναι εντυπωσιακό πάντως. Υπάρχει ένα κόμμα που κάθε μέρα παίρνει πρωτοβουλίες για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και έχει «εξαφανιστεί» από τη συντριπτική πλειοψηφία των Πανελλαδικών Μέσων Ενημέρωσης. Μερικές σκόρπιες συνεντεύξεις στελεχών του λειτουργούν ως άλλοθι περισσότερο και απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Για το ΠΑΣΟΚ μιλάμε φυσικά.

Αντίθετα ακόμα και οι πιο ασήμαντες πρωτοβουλίες κυβερνητικών στελεχών απολαμβάνουν άπλετης προβολής.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι η υπερπροβολή του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λέει κάποιες «πιασάρικες» ατάκες σε ένα απολύτως προστατευμένο και «αποστειρωμένο» περιβάλλον. Είναι προφανές ότι το σύστημα Μητσοτάκη ανησυχεί πλέον από την δημοκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησε τις μεγάλες νίκες της δημοκρατικής παράταξης στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Θα δώσω δύο παραδείγματα για να καταστεί απολύτως σαφές το παραπάνω επιχείρημα.

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε για μία εβδομάδα στη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες (και πρόσφατα ξαναπήγε) και περιόδευσε μαζί με την Πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία. Θυμάστε να είδατε το θέμα αυτό;

 

Υποθέτω πως αν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον Μάνφρεντ Βέρνερ θα είχε 24ωρη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη!

 

Παράδειγμα δεύτερο: Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στον Έβρο όπου περιόδευσε στα καμένα της Δαδιάς (δε ρωτάω καν αν το μάθατε) και συναντήθηκε με το ζευγάρι των ηλικιωμένων που δώρισαν 100.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Να… τολμήσω να ρωτήσω αν σας λέει κάτι;

 

Μερικά 24ωρα αργότερα ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε την ηλικιωμένη στο Μεσολόγγι που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ. Υποθέτω πως αυτό… κάτι σας λέει. Διότι δεν υπήρξε Μέσο Ενημέρωσης της πρωτεύουσας (όχι μόνο τα κανάλια) που να μην ασχολήθηκε μία ή και πολύ περισσότερες φορές.

 

Εδώ υπάρχει μια στρέβλωση που δεν έχει να κάνει μόνο με τον πλουραλισμό αλλά με την πρόσβαση του Έλληνα πολίτη στην ενημέρωση. Είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας.

 

Είναι προφανές ότι αν οι παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ατελέσφορες και επιζήμιες κυβερνητικές πολιτικές έφταναν σε όλους τους Έλληνες πολίτες ανεμπόδιστα, τότε τα δημοκοπικά δεδομένα θα ήταν ακόμα πιο διαφορετικά.

 

Διότι ας μη γελιόμαστε. Το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του από το κοινοβούλιο μέχρι την πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, δίνουν καθημερινά μάχες να επικοινωνήσουν τις προτάσεις που αντιμάχονται την ακρίβεια, την αύξηση του κόστους ζωής, το πρόβλημα της στέγασης, την αισχροκέρδεια, το κράτος δικαίου, τη εξωτερική πολιτική της χώρας.

 

Σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή είναι τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης όλης της χώρας και οι ίδιοι οι πολίτες που αναζητούν ενημέρωση χωρίς αυτή την ιδιότυπη «λογοκρισία».

 

Και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παίζουν σοβαρό ρόλο σε αυτό την ώρα που πολλά «σοβαρά» ΜΜΕ χάνουν καθημερινά σε αξιοπιστία.

 

Πόσες φορές αναπαρήχθη στα κεντρικά ΜΜΕ, η εξαιρετική συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον ALPHA, στον Αντώνη Σρόϊτερ;

 

Πόσες φορές την ίδια και την επόμενη μέρα είδατε δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη για οτιδήποτε;

 

Πόσες φορές είδατε να αναπαράγονται τμήματα της συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη στο Action 24;

 

Σε ποιόν λοιπόν δημιουργεί απορίες το γεγονός ότι σε ερώτηση δημοκοπικής εταιρίας, η πλειοψηφία των ερωτώμενων απαντά ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη;

 

Και θέλετε και ένα ακόμα στοιχείο; Χρονομετρήστε μια μέρα (έτσι για πλάκα) όταν παρουσιάζονται δηλώσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, πόσος χρόνος δίνεται στο ΠΑΣΟΚ. Όχι σαν ΔΕΥΤΕΡΟ κόμμα που είναι στην πραγματικότητα αλλά σαν τρίτο. Ο ίδιος με το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση. Και όχι πάντα…

 

Αυτή η τακτική βέβαια έχει κοντά ποδάρια. Διότι ο κόσμος σταδιακά αντιλαμβάνεται και τι συμβαίνει και ποιος έχει θέσεις και ποιος έχει μόνο λαϊκίστικές κορώνες και φούμαρα. Και θα κάνει την ανατροπή. Όπως έγινε στην Αθήνα και αλλού. Και κάποιοι θα το θεωρήσουν έκπληξη. Και θα πέσουν από τα σύννεφα (όπως εκείνη την Κυριακή 15 Οκτωβρίου) στα οποία κατοικοεδρεύουν με την «ευγενική χορηγία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

 

 

 

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την ακρίβεια, τις επερχόμενες ευρωεκλογές Ο κ. Βορίδης μίλησε αρχικά για την ακρίβεια, καθώς ο πρωθυπου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της Ομάδας ΕιδικώνΕλέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι καιένας 21χρονος άνδρας, σε βάρος των . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του ΤμήματοςΔίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εγκληματικήοργάνωσε που διακινούσε ναρκωτικά.Για την εξάρθρ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι απολογίες του πρώτου «κύματος» των κατηγορουμένων για τη μεγάλη δικογραφία που περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της Ομάδας ΕιδικώνΕλέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι καιένας 21χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα καταστήματα θα λειτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
Image
Image

Search