ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πέτρος Ψωμάς: Ειδικό Σχολείο – Δημοτική Αρχή 3 – 0

Η αίθουσα ήταν καθώς πρέπει. Ζεστή, λειτουργική, εξοπλισμένη, σύγχρονη, πεντακάθαρη, οργανωμένη. Ο λόγος για το Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου βρέθηκα το βράδυ της Πέμπτης για να παρακολουθήσω τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωνε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πάτρας (ΕΝΕΕΓΥΛ) σε συνεργασία με τρία ακόμα σχολεία της πόλης: το 15ο Γυμνάσιο, το 19ο Γυμνάσιο και το Μουσικό Σχολείο.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί μάς έδειξαν στην πράξη τι σημαίνει σύμπραξη, συνύπαρξη και συμπερίληψη. Η από κοινού προσπάθεια ήταν συγκινητική, το θεατρικό που παρουσιάστηκε ήταν υψηλού επιπέδου, η εμπειρία που ζήσαμε συγκλονιστική. Μηνύματα, ευαισθησία και σεβασμός. Όλη η εκδήλωση, εξάλλου, ήταν τόσο άρτια οργανωμένη και αρμονικά δοσμένη στο κοινό, που ως επίγευση σου άφηνε μια ωραία γλύκα.

Την προηγούμενη μέρα συμμετείχα στην ορκωμοσία των εκλεγμένων συμβούλων του Δήμου Πατρέων, στα Παλαιά Σφαγεία. Δεν θα συγκρίνω τους χώρους, αν και η διαφορά αισθητικής και φροντίδας είναι ενδεικτική της αντίληψης των «ιδιοκτητών» τους (Πανεπιστήμιο και Δήμος). Θα συγκρίνω, όμως, την οργάνωση, διαπιστώνοντας πως τα σχολεία «έβαλαν γυαλιά» στη δημοτική αρχή. Δυστυχώς το τελετουργικό στα Σφαγεία πρόσβαλε τους τοπικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, οι οποίοι κλήθηκαν να υπογράψουν το πρακτικό με μια διαδικασία προχειρότητας, εν μέσω οχλαγωγίας και ενώπιον άδειων καθισμάτων. Εκδήλωση–παρωδία, οργάνωση καμία.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του δημάρχου, έμπλεη, ξανά, διχαστικού λόγου, γεμάτη δογματισμούς που κλείνουν την πόρτα σε κάθε μορφής συνεργασία. Συνεργασία, σημειωτέον, που όλοι οι υπόλοιποι ομιλητές ζητήσαμε. Ακόμα και στον τομέα της συνεργασίας, λοιπόν, οι μαθητές  τον κέρδισαν τον δήμαρχο.

Εκεί, όμως, που η δημοτική αρχή ηττάται παταγωδώς –και είναι στ’ αλήθεια κρίμα για την τοπική μας κοινωνία- είναι στην ευαισθησία, στην ενσυνάισθηση, στην ουσιαστική έγνοια για τον άλλο. Παρά τα ωραία λόγια. Ιδού τι είπε ο δήμαρχος την Τετάρτη: «Ειδικά τις γιορτινές μέρες που διανύουμε, πρέπει να έχουμε στο νου μας όσους συμπολίτες μας δεν έχουν τη δυνατότητα να χαρούν ακόμα και τα πιο απλά…».

Για τους μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ το πιο απλό είναι η εξασφάλιση σωστών κτιριακών υποδομών για να φοιτούν σε περιβάλλον που προωθεί την εκπαίδευση και διευκολύνει την καθημερινότητά τους. Υπεύθυνη για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς στέγης είναι η δημοτική αρχή. Εννέα χρόνια θητείας δεν έφτασαν για να βελτιωθούν οι συνθήκες, γι’ αυτό και τα παραπάνω δημαρχιακά λόγια φαντάζουν υποκριτικά, πολιτικά και ψεύτικα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί κτίριο για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου! Ας το στοχεύσει ο Δήμος Πατρέων με το νέο έτος. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να βρίσκονται σε αίθουσες καθώς πρέπει: Ζεστές, λειτουργικές, εξοπλισμένες, σύγχρονες, πεντακάθαρες, οργανωμένες. Καθημερινά! Όχι μόνο για τη γιορτή τους, μια μέρα το χρόνο.

*Δημοτικός Σύμβουλος-Επικεφαλής "σπιράλ"

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Tροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι στο Ιπποκράτειο, με μια οδηγό να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και να καρφώνεται σε είσοδο κτιρίου. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του νοσοκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μαρία Σάκκαρη συνέχισε την εξαιρετική παρουσία της στο τουρνουά τένις, που διεξάγεται στην Μαδρίτη, καθώς επικράτησε άνετα της Αμερικανίδας, Σλόαν Στέφενς με 6-1, 6-3 και προκρίθ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες που παράγουν οι κυβερνητι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ηράκλειο, με μια γυναίκα να χάνει τη ζωή της στην άσφαλτο. Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της Ομάδας ΕιδικώνΕλέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι καιένας 21χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα καταστήματα θα λειτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
Image
Image

Search