ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανδρέας Κατσανιώτης: Ο μεγάλος μου φόβος είναι γι΄ αυτά που έρχονται

"Το θέμα αυτό δεν είναι μεμονωμένο, αλλά, προάγγελος ευρύτερων αλλαγών, γι΄αυτά που θα έρθουν σύντομα», σε σχέση με τον πυρήνα της έννοιας της οικογένειας και για άλλα ταυτοτικά ζητήματα. Ούτε τάση αποτελούμε, ούτε ομάδα είμαστε όσοι βουλευτές της ΝΔ καταψηφίσαμε το νομοσχέδιο. Ήταν αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης του κόμματος απέναντι στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν μπορώ να καταλάβω, πως κάποιοι είναι περισσότερο Ηρακλείς του στέμματος, τη στιγμή που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Ο λόγος που σας κάλεσα εδώ σήμερα, ήταν για να σας πω λίγα πράγματα παραπάνω, από όσα δεν πρόλαβα να πω στη Βουλή, για να έχετε πλήρη εικόνα για τις απόψεις μου και για τον φόβο που έχω για τα μελούμενα. Υπήρξε δαιμονοποίηση της αντίθετης άποψης όσων δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς να βλέπουν τα επιχειρήματα.

Ο μεγάλος μου φόβος δεν είναι για αυτά που ψηφίστηκαν, αλλά, γι’ αυτά που έρχονται. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ένα τελείως άλλο πράγμα, αλλά, κομμάτι μιας ατζέντας που τη βλέπουμε στην Ευρώπη. Είπα -και ελπίζω να διαψευσθώ- ότι αν και το νομοσχέδιο δεν περιέχει τους όρους “γονέας 1” και “γονέας 2” και “παρένθετη μητρότητα” (για τα ομόφυλα ζευγάρια) φοβάμαι ότι θα έρθουν σύντομα και θα κληθούμε να ξαναψηφίσουμε και για αυτά τα θέματα. Η επιστημονική επιτροπή της Βουλής το είπε, άρα υπάρχουν βάσιμοι φόβοι.

Το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών θα μπορούσε να λυθεί μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης, με κάποια ρύθμιση, και τόνισε ότι με τον νόμο αυτό δεν είμαστε στο τέλος μιας εκκρεμότητας, αλλά «στη μέση ενός τούνελ, το οποίο δεν ξέρουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει.

Αυτά είναι ταυτοτικά ζητήματα, τα οποία προσδιορίζουν ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας και της μοντέρνας Δεξιάς, όπως ο νόμος, το κράτος, η πατρίδα και η θρησκεία και πρόσθεσε πως, κάνουν τραγικό λάθος όσοι εξαπέλυσαν κατηγορίες περί ομοφοβίας και άρνησης αναγνώρισης ατομικών δικαιωμάτων.

Ακούστηκαν και ακρότητες στη Βουλή, τις οποίες είναι προφανές ότι κανείς από τους βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν, δεν ασπάζεται. Προειδοποιώ όμως ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι αυτοί που θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει όριο στα δικαιώματα, ότι όσο προχωρούμε σε παράλογους δικαιωματισμούς, τόσο οι ακραίες φωνές θα δυναμώνουν και η δική μας άποψη νομίζω ότι αποτελεί ένα ανάχωμα."

*Αχαιός βουλευτής της ΝΔ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Άψογη ερμηνεία, εντυπωσιακή χορογραφία, ευρηματική σκηνική παρουσία. Η Μαρίνα Σάττι ερμήνευσε, με την ιδιαίτερη χροιά και τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, το «ZARI», στη  δεύτε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ‘’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ΄΄, εκ μέρους όλης της νοσοκομειακής κοινότητας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσειτις ευχαριστίες της  προς τις αρχέ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει προσωρινά στις 10 Μαΐου 2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού, για το 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογέν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας επισκέφτηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, όπου συζήτησε με επαγγελματίες και πελάτες «Η αξιοκρατία λείπει στη χώρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ‘’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ΄΄, εκ μέρους όλης της νοσοκομειακής κοινότητας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσειτις ευχαριστίες της  προς τις αρχές, εκπαιδευτικές κοι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΟΔΗΠ, αναφέρονται τα εξής: Οι Συνεχιζόμενες Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ και η δομή  ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ στάθηκαν  και πάλι αρωγοί στους οικονομικά αδύναμους συμπολ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν εννέα άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά δεκατρεις δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει
Image
Image

Search