ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στη συνέλευση των αγροτών της Αιγιάλειας η "ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-Ενωμένοι Μπορούμε"

Στη συνέλευση του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας παρευρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σκιαδαρέσης, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή του Τομέα Πρωτογενούς Παραγωγής, Γιώργο Παπαχριστόπουλο και τα στελέχη της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Γιώργο Γεωργόπουλο και Σούλα Τασσινού.

Στη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα του αγροτικού κόσμου, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος στην απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Σκιαδαρέσης στην τοποθέτησή του δήλωσε πως η παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, ενώ κατήγγειλε την περιφρόνησή τους από την κυβέρνηση και την απουσία της περιφερειακής Αρχής.

Ο επικεφαλής της «Νέας Δυτικής Ελλάδας», ανέφερε πως η παράταξη έχει ήδη καταθέσει επερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τους αγρότες, ενώ επανέλαβε πως πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες των Ελλήνων αγροτών, να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο Αγροτικό πετρέλαιο, να αναθεωρηθεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και κυρίως, να ενισχυθούν οι έλεγχοι για τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

«Η Δυτική Ελλάδα είναι μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή. Ακόμη και τα περιφερειακά Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα καθίστανται αναποτελεσματικά λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού τους και της αδυναμίας προτεραιοποίησης των αναγκών. Οι αγρότες στερούνται σημαντικών πόρων ειδικά σε μια περίοδο που το εισόδημά τους δοκιμάζεται καθημερινά από το υψηλό κόστος παραγωγής, την έλλειψη εργατικών χεριών, την ανεξέλεγκτη εισαγωγή προϊόντων, αλλά και την ακρίβεια», τόνισε ο κ. Σκιαδαρέσης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την παράδοση των δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιώτες γιατρούς. Ο Αχαιός νομικός δήλωσε: "Η κυ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με μια του ανάρτηση στο Facebook, ο άνδρας που πέταξε την καρέκλα στο άκουσμα των ποινών για την τραγωδία στο Μάτι, λέει πως αναλαμβάνει την ευθύνη, αναφέροντας πως βρίσκεται στο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εννέα κατηγορούμενοι από τους 32 που απολογήθηκαν χθες για εμπλοκή στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Συνολικά τον δρόμο για την . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Υπεγράφη η απόφαση για έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού, εκ των οποίων οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη ανήμερα της Πρωτομαγιάς, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 το πρω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί της Μ. Δευτέρας στην Πατρών Πύργου στο ύψος των Σαγεΐκων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρχαν δύο  τραυματίες ενώ στο σημείο έφθασαν ασθενοφόρο κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρει: Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας, αρχικά στους Αστυνομικούς του ΤμήματοςΔίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, για την ορ
Image
Image

Search