ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Σπιράλ": Ιδού τι εξωφρενικό μας είπε η δημοτική αρχή για τα τέλη: «Διεκδικούμε να τα καταργήσουμε, αλλά φέτος θα τα αυξήσουμε!»

"Σε ρεσιτάλ λαϊκισμού και υποκρισίας από την πλευρά της δημοτικής αρχής εξελίχθηκε η πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, κατά την οποία συζητήθηκαν –μεταξύ άλλων- τα δημοτικά τέλη και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων", υποστηρίζει το "σπιράλ" στην ανακοίνωσε που εξέδωσε τονίζοντας τα ακόλουθα:.

"Οι εισηγήσεις των Αντιδημάρχων προσπάθησαν να αποκρύψουν τη σημαντική αύξηση τόσο στα τέλη κοινοχρήστων χώρων όσο και στις προσδοκίες νέων εσόδων από τους δημότες. Τα νούμερα, όμως, είναι αμείλικτα και αποδεικνύουν πως το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τους Πατρινούς, λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων που θέτει η δημοτική αρχή.

Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς «μετέφρασε», κατά την τοποθέτησή του, τη στάση της δημοτικής αρχής και την συνόψισε σε πέντε αλήθειες, ως εξής: 1. «Διεκδικούμε την κατάργηση των τελών, αλλά για φέτος προβαίνουμε στην αύξησή τους», 2.«Αποτύχαμε στην εισπραξιμότητα, αλλά αισιοδοξούμε πως θα βελτιωθούμε –χωρίς να αλλάζουμε κάτι στην πολιτική μας», 3.«Άλλους τρόπους άντλησης κονδυλίων δεν θέλουμε να δούμε, παρά μόνο τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους)», 4.«Όσοι πληρώνουν τιμωρούνται, όσοι δεν πληρώνουν… δεν πειράζει», 5.«Ναι, αλλά εδώ και δέκα χρόνια αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε». Άραγε τι απέδωσαν οι αγώνες, αναρωτιέται το σπιράλ.

Δυστυχώς για μία ακόμα χρονιά η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να προσπαθήσει να βάλει χρήματα στο ταμείο του Δήμου μέσω άλλων τρόπων. Επομένως «τη νύφη θα πληρώσουν πάλι οι Πατρινοί». Αναφορικά, βέβαια το σπιράλ θυμίζει μερικές από τις διαθέσιμες μεθόδους χρηματοδότησης του Δήμου Πατρέων (από τις οποίες αντλούν πόρους οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας): Ταμείο Ανάκαμψης, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ΕΣΠΑ, ειδικά αυτοδιοικητικά προγράμματα («Τρίτσης», «Φιλόδημος», «Πράσινο Ταμείο» κ.α.), αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, αποδοχή δωρεών, προσφορών, εθελοντικών υπηρεσιών και χορηγιών, ΣΔΙΤ (συμπράξεις με ιδιώτες), διοργανώσεις και εκδηλώσεις με έσοδα για τον Δήμο, πρωτοβουλίες για αύξηση τουριστικής κίνησης στην πόλη κ.α.

Ο Πέτρος Ψωμάς επιφυλάχτηκε να κάνει αναλυτικότερη εισήγηση κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πριν καταψηφίσει την αύξηση των τελών, αναρωτήθηκε απλώς με ποιους διαβουλεύτηκε η δημοτική αρχή πριν προχωρήσει στις ανακοινώσεις της. «Πάντως όχι με τις δημοτικές παρατάξεις, υποθέτω ούτε με άλλους δήμους, ούτε με τους δημότες μας ή τους επιχειρηματίες της εστίασης, ούτε βέβαια με τις υπόλοιπες τοπικές επιχειρήσεις που μπήκαν κι αυτές στο στόχαστρο της Λαϊκής Συσπείρωσης, πιθανότατα λόγω πολιτικών εμμονών» είπε. Δυστυχώς, η ανικανότητα πληρώνεται. Θα το διαπιστώσουμε όλοι τους επόμενους μήνες στους λογαριασμούς μας."

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας achaianews.gr σας εύχονται χρόνια πολλά και καλό Πάσχα! . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών μεταφέρθηκε πολυτραυματίας μια 22χρονη κοπέλα μετά από τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου σε περιοχή του Ηλειακ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Φωτιά έπιασε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή Αττικής, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, με τραγικό αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του άτομο που εγκλωβίστηκε. Μετά από παρέμβαση της Πυροσβεσ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάζουν οι πιστοί σε όλη τη χώρα σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, την Ανάσταση του Θεανθρώπου και τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.   Το έθιμο προστάζει τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας achaianews.gr σας εύχονται χρόνια πολλά και καλό Πάσχα!
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σας αρέσει να περπατάτε στα ταξίδια σας και να γνωρίζετε το μέρος που επισκέπτεστε με τα πόδια; Αυτές οι πόλεις διευκολύνουν τους περιπάτους με μονοπάτια, περατζάδες, μικρότερη πιθανότητα για βροχή κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, επίσημα Γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη, θα φωταγωγηθεί το βράδυ της 8ης Μαΐου στα χρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να υπενθυμίσει στους πολίτες
Image
Image

Search