ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κ. Σβόλης: Οι ενστάσεις μας για τον προϋπολογισμό του 2024

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» και της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κωνσταντίνος Σβόλης, προχώρησε στην πιο κάτω τοποθέτηση τεκμηριώνοντας τους λόγους για τους οποίους δεν υπερψήφισε τον οικονομικό προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων για το 2024:

Η Δημοτική Παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» δεν υπερψήφισε τον οικονομικό προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων για το έτος 2024, στην αντίστοιχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/3/2024.

Υποστηρίζουμε την παρεμβατική, υπέρ της κοινωνίας, πολιτική σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή που στηριζόμενη στην αιτιοκρατία και τις υλιστικές ιδεολογικές της απόψεις, απαρνείται τον παρεμβατισμό αναμένοντας  την ταξική επανάσταση και την αταξική κοινωνία.

Δεν υπερψηφίσαμε τη μείωση των προϋπολογισμένων ποσών για τους άπορους συμπολίτες μας, για τα αθλητικά σωματεία και για τους πολιτιστικούς συλλόγους, δεν υπερψηφίσαμε την έλλειψη πολιτικής για την ανακύκλωση, την απουσία νέων στόχων κοινωνικής πολιτικής, την έλλειψη αναπτυξιακού οράματος, την απουσία σχεδιασμού για την υλοποίηση του σχεδίου πόλης, την υποκρισία για την είσπραξη οφειλών τρίτων, τη μη δημιουργία νέων σχολείων και αθλητικών χώρων, τη μη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Ελπίζουμε τα περίπου 60.000.000 ευρώ από εθνικούς πόρους και πολλά ακόμη από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία να απορροφηθούν,  προς όφελος της πόλης μας.

Παράλληλα, καταγγείλαμε την πολιτική κυβίστηση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποδεικνύοντας, με αναφορά σε αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, την υποκριτική της συμπεριφορά.

Τέλος, αποδείξαμε το ψεύδος της  Δημοτικής Αρχής ότι  δήθεν  μείωσε τα δημοτικά τέλη σε όλους τους Πατρινούς. Εκτός αν δεν θεωρεί Πατρινούς τους κατοίκους των Κοινοτήτων:

1) Ελικίστρας, Μοίρας, Σουλίου, Οβρυάς, Σαραβαλίου, Θέας, Καλλιθέας, Κρήνης, Κρυσταλλόβρυσης, Πετρωτού, Ρίου, Αγίου Βασιλείου, Σελλών, Ψαθοπύργου, Ακταίου, Δρεπάνου, Πλατανίου, Άνω Καστριτσίου, Κάτω Καστριτσίου, Αραχωβιτίκων, Αργυρών, Πιτίτσας και

2) Βραχναιΐκων, Μονοδενδρίου, Καμινίων, Τσουκαλαίκων, Ελικίστρας, Μοίρας, Σουλίου,Οβρυάς, Σαραβαλίου,Κρήνης, Πετρωτού, Παραλίας, Ροϊτίκων, Μιντιλογλίου,Ρίου, Αγίου Βασιλείου, Σελλών, Ψαθοπύργου, Ακταίου, Δρεπάνου, Πλατανίου, Άνω Καστριτσίου, Κάτω Καστριτσίου, Αραχωβιτίκων, Αργυρών, Πιτίτσας,

όπου αυξήθηκαν, αντίστοιχα, ο οικιακός και ο εμπορικός συντελεστής των δημοτικών τελών (σε σχέση με τις προηγούμενες  Δημοτικές Αρχές).

Ακούμε μονίμως  από τους διοικούντες έναν καταγγελτικό λόγο για τα υποτιθέμενα αστικά κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ) και ταυτόχρονα αποποιούνται των ευθυνών τους.

Η Δημοτική Παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» επιδεικνύει διαρκώς τη διάθεση συνεργασίας με κάθε υγιή αυτοδιοικητική σκέψη αλλά όχι με την υποκρισία, τον λαϊκισμό και την πολιτική φενάκη.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και είναι το Σάββατο του Λαζάρου. Η Ορθόδοξη Εκκλησια γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ                                27,28 Απριλίου 2024 (Από 7 π.μ. Σαββάτου έως 7 π.μ. Δευτέρας) Αγγειοχειρουργός:Κουρή ΑναστασίαΑγ. Νικολάου 41-43, 1ος όροφος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε την Παρασκευή, η Αστυνομία στην Πάτρα, μετά τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης. Ειδικότερα, ομάδα ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα μεταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος ηγετικό στέλεχος των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τη Δευτέρα, για συμμετοχή στην
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας το 1996 στην Ατλάντα και Αργυρός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, Νίκος Κακλαμανάκης αναγορεύεται σήμερα σε επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Λογοθεραπείας και Φυσικοθερ
Image
Image

Search