Ανοίγει ξανά από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου το Δημόσιο Ψηφιακό Φροντιστήριο για τη σχολική χρονιά 2026-2027, προσφέροντας δωρεάν ζωντανή εκπαιδευτική υποστήριξη σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά μαθήματα σε 45 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΕΝΕΕΓΥΛ, με στόχο την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Η υπηρεσία, ωστόσο, δεν αφορά μόνο τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Μέσω του ασύγχρονου σκέλους παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό από την Ε΄ Δημοτικού και για όλες τις επόμενες τάξεις , όπως βιντεοσκοπημένες διδασκαλίες, ασκήσεις, επαναληπτικό υλικό και διαγωνίσματα προσομοίωσης.
Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την επέκταση των ζωντανών μαθημάτων στην Α΄ και Β΄ Λυκείου , ώστε η υποστήριξη να ξεκινά νωρίτερα από την τελική τάξη του Λυκείου.
Το Ψηφιακό Φροντιστήριο έχει ήδη ξεπεράσει τους 410.000 συνολικούς χρήστες από την έναρξη της λειτουργίας του. Κατά τη σχολική χρονιά 2025-2026 το αξιοποίησαν 261.851 μαθητές, μαθήτριες και απόφοιτοι, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες καταγράφηκαν περίπου 300.000 χρήστες των βιντεοσκοπημένων μαθημάτων.
Πηγή: skaipatras.gr

