ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Έως τον Ιoύλιο η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου

Έως τον ερχόμενο Ιούλιο πιθανολογείται η έκδοση της απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων από τις μνημονιακές περικοπές στα δώρα των επικουρικών συντάξεων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Οι ίδιες πηγές, σε σχέση με τα εν λόγω διεκδικούμενα αναδρομικά των συνταξιούχων, αναφέρουν αν υιοθετηθεί η εισήγηση περί απαραδέκτου, τότε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δεν θα προχωρήσει σε κρίση περί συνταγματικότητας ή μη της επίμαχης διάταξης.

Αν δεν υιοθετηθεί η εισήγηση και το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προχωρήσει στην ουσία, θα κριθεί in abstracto η συνταγματικότητα ή μη των περικοπών των δώρων για το 11μηνο μόνο (σ.σ. Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016) για το μέλλον, καθώς η κρίση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Σε περίπτωση συνταγματικότητας των περικοπών, η Πολιτεία δεν θα κληθεί να αναλάβει καμία περαιτέρω ενέργεια.
Σε περίπτωση που το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο καταλήξει σε αντισυνταγματικότητα των εν λόγω περικοπών, θα επηρεαστεί η έκβαση των εκκρεμών αγωγών για τα δώρα του 11μήνου.
Ωστόσο, σύμφωνα, με τις ίδιες πηγές με την εισήγηση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, η κρίση ουσίας (σ.σ. περί συνταγματικότητας ή μη των περικοπών) θεωρείται εξαιρετικά απίθανη.

newsit.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λαμπρή και μεγαλοπρεπής ήταν και φέτος η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα! Το Άγιο Φως έφθασε στο Επισκοπείο, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το υποδέχθηκαν ο  . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Back-to-back άνοδο πέτυχε η Ίπσουιτς, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Championship και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον προβιβασμό της στην Premier League τη νέα σεζόν. Η τελε . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πρωταθλήτρια Ισπανίας για τη σεζόν 2023/24, μετά τη νίκη που πέτυχε κόντρα στην Κάντιθ στο Μπερναμπέου και την ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Ζιρόνα στο Μοντιλ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ζιρόνα πήρε τη ματσάρα στο Μοντιλίβι, καθώς επικράτησε της Μπαρτσελόνα 4-2 με αδιανόητη ανατροπή στην ανατροπή. Η ομάδα του Μίτσελ ανέβηκε στη δεύτερη θέση και έκλεισε θέση στο C . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, 30 περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε κοιμητήριο στη Δυτική Αχαία. Για την υπόθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τό Μέγα Σάββατο τό πρωί, στούς κατάμεστους ἀπό εὐσεβεῖς Χριστιανούς Ναούς τῶν Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ἡ πρώτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένας άνδρας 62 ετών καιπατέρας δύο παιδιών, εντοπίστηκε νεκρός το Μ.Σάββατο σε στάβλο από γείτονά του, στη θέση Αγριλιά Βασιλικού. Δίπλα του βρέθηκε η κυνηγετική καραμπίνα, ενώ ο ίδιος έφερε τραύματα
Image
Image

Search