ΕΔΕ διενεργείται στο κέντρο υγείας Ιμέρου και στην 4η ΥΠΕ προκειμένου να διαπιστωθεί, αν το ασθενοφόρο αντιμετώπισε πρόβλημα βλάβης κατά τη διάρκεια της προσέγγισης του περιστατικού, ή και μετά, καθ’ οδόν για το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, με το 11χρονο κοριτσάκι από τους Σιδεράδες Ροδόπης, που έχασε τη ζωή του από πνιγμό, την περασμένη Παρασκευή.
Υπάρχουν αναφορές για πρόβλημα στο συγκεκριμένο ασθενοφόρο, με ανθρώπους να το σπρώχνουν για να πάρει μπρος, αφού παρέλαβε την 11χρονη, χωρίς τις αισθήσεις της.
Αξίζει να σημειωθεί, πως για την συντήρηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας, υπεύθυνα είναι τα ίδια τα Κέντρα Υγείας.
Έρευνα για την υπόθεση έχει ξεκινήσει η Εισαγγελία Ροδόπης, με καταθέσεις από τα άτομα που εμπλέκονται.
