Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε φάση ολοκλήρωσης η γέφυρα του Πείρου πάνω από την Ι.Μ. Χρυσοποδαρίτισσας

Για την πορεία των εργασιών κατασκευής της  γέφυρας στον ποταμό Πείρο, πάνω από την Ι. Μονή Χρυσοποδαρίτισσας, ενημερώθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. 

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειαρχη Υποδομών και Έργων, Βασίλη Γιαννόπουλο, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στο δρόμο Καλάνου – Λακκωμάτων, στο Δήμο Ερυμάνθου, όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτη Φλωράτο, για την πρόοδο του έργου. 

Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που με την ολοκλήρωσή της θα συμβάλει σημαντικά στην επικοινωνία των οικισμών Κάλανος, Ν. Κομπηγάδι, Λακκώματα, Χρυσοπηγή κ.ά, που βρίσκονται εκατέρωθεν του Πείρου.

Η κατασκευή της γέφυρας μειώνει σημαντικά τις αποστάσεις μεταξύ των οικισμών, καθιστά ασφαλέστερες τις μετακινήσεις, ενώ συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της πυροπροστασίας και της πυρόσβεσης σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε την υλοποίηση του έργου που εκκρεμούσε από προηγούμενη εργολαβία του πρώην Δήμου Φαρρών, καθώς δεν είχε καταστεί εφικτή η υλοποίησή της στο παρελθόν εξαιτίας περιορισμένων πόρων. 

Η Περιφέρεια εξασφάλισε χρηματοδότηση 205.000 ευρώ και προχώρησε γρήγορα τις διαγωνιστικές εργασίες. Το έργο συμβασιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 και η υλοποίησή του προχώρησε τάχιστα, καθώς ήδη έχει υλοποιηθεί το 90% της εργολαβίας και σύντομα πρόκειται να δοθεί σε χρήση. 

«Υπάρχουν πολλά έργα που ενώ μπορεί να θεωρούνται “μικρά”, είναι πολύ σπουδαία για τις τοπικές κοινωνίες, κάνουν καλύτερη τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων ενώ επιπλέον συμβάλλουν και στην καλύτερη θωράκιση του τόπου. Ένα τέτοιο έργο είναι και η γέφυρα που επισκεφθήκαμε σήμερα. Χαιρόμαστε γιατί η Περιφέρεια κλείνει εκκρεμότητες του παρελθόντος και παραδίδει χρήσιμα έργα στην κοινωνία. Κάθε μικρό ή μεγάλο έργο είναι και μία ψηφίδα ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα» σημείωσε με αφορμή την επίσκεψή του ο κ. Φαρμάκης. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, απόφαση που προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων. Παράλληλα, αθώοι κρίθηκαν η Ρένα Δο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μόνο στα χαρτιά είναι στην πραγματικότητα οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό σε ετήσια βάση, αφού ο πληθωρισμός και η εξωπραγματική φορολόγηση των Ελλήνων κατά 37,5%, επί της ουσίας έ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έξι χρόνια μετά τη μεγαλύτερη τραγωδία που έζησε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του για την ενο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την πεποίθηση πως η «Νέα Αριστερά» στην πρώτη της προσπάθεια στις ευρωεκλογές, θα έχει καλά αποτελέσματα, εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» Στέλιο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την πεποίθηση πως η «Νέα Αριστερά» στην πρώτη της προσπάθεια στις ευρωεκλογές, θα έχει καλά αποτελέσματα, εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» Στέλιος Κούλογλου, τονίζον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα θα μοιράσει στους ιδιοκτήτες οικοπέδων, που δεν κόβουν τα χόρτα από τις ιδιοκτησίες τους, ο Δήμος Πατρέων, καθώς ο κίνδυνος φωτιάς ειναι αυξημένος και ο φόβος επέκτασεις πυρκαγιών εντός κατοι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε 24ωρη απεργία από τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 1 Μαΐου έως τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου προχωρούν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και φωτορεπόρτερ σε όλα τα ΜΜΕ.
Image
Image

Search