ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιτυχημένη η παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου ενηλίκων της «Πολυφωνικής»

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Καρναβαλιού στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου ενηλίκων της Πολυφωνικής, «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ, ο ονειροπόλος» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες σε διδασκαλία, διασκευή και σκηνοθεσία Αθηνάς Καλλιμάνη - Γεωργιτσοπούλου.

Η παράσταση, μια παρωδία των ιπποτικών μυθιστορημάτων με πλούσια δημιουργική φαντασία και πηγαίο χιούμορ, ήταν σκηνοθετημένη ως κωμωδία ή ως μιούζικαλ και ταξίδεψε τους πολυάριθμους θεατές στη χώρα της φαντασίας και της περιπέτειας προκαλώντας στο τέλος το θερμό τους χειροκρότημα.

Βασισμένη σε κείμενο του Στρατή Πασχάλη και σε στίχους του ποιητή Μιχάλη Γκανά, που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, χαρακτηρίστηκε από τα ευφάνταστα κουστούμια και τις πρωτότυπες κατασκευές του Δημήτρη Ράπτη, τη ζωντανή μουσική από πενταμελές σχήμα (πρωτότυπη σύνθεση: Μαύρα Κωνσταντίνου-Αναγνωστάκη), ενώ είχε  προσβασιμότητα σε κωφούς/βαρήκοους με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Επί σκηνής εμφανίστηκε ένας πληθωρικός θίασος 29 ατόμων, ηθοποιών και μουσικών, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΠ - Καρναβάλι Πάτρας Παύλος Σκούρας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ομίλου της Πολυφωνικής Σταύρος Σολωμός, ενώ μεταξύ του κοινού παραβρέθηκαν το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ Κωνσταντίνος Δραγώτης, μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 και η διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ Σοφία Χρυσοπούλου.

Η παράσταση, που ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τεράστια νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος με ανατροπή στην ανατροπή επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και έβαλε "φ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιδανικός αυτόχειρας στη μάχη του τίτλου ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τους Θεσσαλονικείς και γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στα playoffs, τρεις μέρες μετά την . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Αλέξανδρου Βασιλικού, προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται στα διαθέσιμα στοιχεία που συνηγορούν για ένα 2024 με θετικ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Βασίλη Λαδά, Δικηγόρου, Ποιητή - Πεζογράφου Στην πολιτική και φιλοσοφική πραγματεία «Κριτική της Εγελιανής Φιλοσοφίας του Κράτους Δικαίου», 1843, του Κάρλ Μάρξ διαβάζουμε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα στη Μανολάδα. Ειδικότερα, ένας άνδρας οδηγώντας φορτηγό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δέχτηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ταξιδεύοντας την Παρασκευή, προς Αθήνα. Στο ύψος του Ζευγολατιού το όχημα που επέβαινε δέχθηκε πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
Image
Image

Search