ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Βραδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (ΦΩΤΟ)

ΤΙΜΗΘΗΚΕ  Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝΑΙΘΟΥΣΑΤΕΧΝΗΣ "GALLARY ΩΔΕΙΟ" ΤΟΥΚΕΝΤΡΟΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥΚΩΣΤΗΠΑΛΑΜΑ

Μια ιδιαίτερη Πνευματική-Πολιτιστική και Καλλιτεχνική βραδιά που συνδύαζε «Ποίηση και Εικαστικά» έζησαν εχθές, Πέμπτη 21 Μαρτίου το ασφυκτικό πλήθος των συμπολιτών μας, που τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίηση που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Πολιτισμού-Ολυμπισμού Κωστής Παλαμάς, ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστής Παλαμάς και ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών.

Η εκδήλωση συνδύασε ειδικές οπτικοακουστικές ομιλίες από τους Προέδρους των Συλλόγων, τον καθηγητή Μαλλιά Θεόδωρο με θέμα: «Ποίηση και Τέχνη» και την Έφη Αναλυτή με θέμα: «Η γυναίκα ως πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Ποιητών»

Ιδιαίτερα συγκίνησαν οι απαγγελίες ποιημάτων από συμπολίτες μας,  ανθρώπους της Τέχνης και του Πνεύματος(Ζωγράφοι,Ποιητές, Συγγραφείς, Καθηγητές, Δημοσιογράφοι).

Τιμήθηκαν επίσης με ειδική πλακέτα και το βιβλίο-λεύκωμα του Συλλόγου με τίτλο «Οι Καλλιτέχνες δημιουργούν Πολιτισμό»οι γνωστές Πατρινές Ποιήτριες Παναγιώτα Π. Λάμπρη και η Βαρβάρα Χριστιά. για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και τα Γράμματα.

Εντυπωσίασε η παρουσία της Μουσικής ομάδας που πλημύρισανμε ιδιαίτερη αισθητική νότα τηνΚαλλιτεχνική ατμόσφαιρα, της αγαπητής καθηγήτριας Μουσικής, Αμαλίας Αντωνοπούλου με τους εκπληκτικούς συνεργάτες της,  Θεοδώρα Καρπέτα και ΜιρέλλαΚλαμπάνη στο τραγούδι και Μάριο Παναγόπουλο στο Κλαρινέτο οι οποίοι εκτέλεσαν μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων Ελλήνων Ποιητών και τους απονεμήθηκε δίπλωμα τιμής ένεκεν για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και τις Τέχνες.

Καλλιτεχνικό κόσμημα της βραδιάς ήταν ή Έκθεση Εικαστικών του Συλλόγου Καλών Τεχνών Κωστής Παλαμάς, των οποίων οι δημιουργίες, ως ένα ποίημα συγκίνησαν τους φιλότεχνους και εκφράστηκα τα θετικότερα σχόλια. Στους Καλλιτέχνες απονεμήθηκε ειδικό τιμητικό δίπλωμα για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και τις Τέχνες από τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Καράβολα τον οποίο και ευχαριστούμε για την αδιάλειπτη παρουσία του στις εκδηλώσεις των συμπολιτών του.

Συμμετείχαν: Αρβανίτης Αλέξανδρος, Βασιλόπουλος ΆκιςΓιάχου Γεωργία, ΚανελάκηςΓιώργος,Κλώνης Θεοφάνης, Κολοκυθάς Βασίλης, Μαλλιάς Θεόδωρος, Μαυροθαλασσίτη Νίκη, Μίχος Νικόλαος, Μπουζούκα Παναγιώτα, Παρδαλάκςη Κώστας,  Σταθόπουλος Πέτρος, ΤζελάτηςΦίλιππας, Χρύσανθος, Γεωργίου Λουκάς, Μικές  Βασίλης

Την εκδήλωση συντόνισε ο τηλεοπτικός παραγωγός, γνωστός για την προβολή προσωπικοτήτων του ευρύτερου Κοινωνικού, Επιστημονικού και Καλλιτεχνικού χώρου ΑχιλλέαςΠαπαδιονυσίου.

Οι Πρόεδροι, Γιάχου Γεωργία, Κέντρου Πολιτισμού-Ολυμπισμού «Κωστής Παλαμάς»

Καθηγητής, Δρ,ΜαλλιάςΘεόδωρος, Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα πραγματοποίησε την Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Περιφέ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Φραν Ναβάρο θα γίνει πατέρας και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Η σύντροφός του, Ναταλί Αλφάρο, είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδάκι. Το ζευγάρι, από ό,τι βλέπουμε από τις κοινές τους . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η πιο επιτυχημένη επιχείρηση του Λουίς Σουάρες θα προσγειωθεί σύντομα στη Μαδρίτη. Η αλυσίδα εστιατορίων "Chalito" θα επεκταθεί στην ισπανική πρωτεύουσα με το άνοιγμα έως και δέκα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπάγερν Μονάχου είναι σε αναζήτηση προπονητή για τη νέα σεζόν, έχοντας ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι ο Τόμας Τούχελ θα αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της σεζόν. Μια από τι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει αύριο Μ. Παρασκευή, στην Περιφορά Επιταφίων του Δήμου Πατρέων: -Στο Β’  Δημοτικό Κοιμητήριο στις 4.30 μ.μ., θα παραστεί ο Αντιδήμαρχος Έργων, Παναγιώτης Μελάς.   -Στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Πρός τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς καί Ἀποστολικῆς Μητροπόλεως Πατρῶν Παιδιά μου εὐλογημέν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η είδηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας με «ντίλερς» ακόμα και ανήλικους μαθητές, παρενέβη η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή διατ
Image
Image

Search