ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με 3 Βραβεία στις αποσκευές του γύρισε από την Καρδίτσα το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ενηλίκων της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ»

Με 3 Βραβεία στις αποσκευές του γύρισε από την Καρδίτσα το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ενηλίκων της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ» (Διεύθυνση: Αθηνά Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου), που έλαβε μέρος στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε 14 έως 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης, με την οργάνωση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλία, Δήμου Καρδίτσας, ΠΕΔ Θεσσαλίας και Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του Οργανισμού, έλαβε μέρος με το έργο: ΙΛΙΟΝ- «ΤΡΩΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ», του Νίκου Γουσέτη, από τις «Ζακυνθινές ομιλίες» επί σκηνής και το οποίο αφορά σ’ ένα αθυρόστομο σατιρικό παραδοσιακό είδος θεάτρου, εκ Ζακύνθου. Οι «Ομιλίες» γράφονταν και παίζονταν στη Ζάκυνθο από τα μέσα του 17ου αιώνα (εποχή της Βενετοκρατίας), από ερασιτέχνες ηθοποιούς, που προέρχονταν από τις τάξεις του λαού.

Με ομόφωνη απόφαση της κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ» βραβεύτηκε: α) με το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ καλύτερης Παράστασης του Φεστιβάλ, β) με το ΠΡΩΤΟ Βραβείο εικαστικού συνόλου «Τάσος Ζωγράφος» και γ) με το Βραβείο μουσικού συνόλου.

Την κριτική Επιτροπή απετέλεσαν οι: Γιώργος Σουξές- ηθοποιός, σκηνοθέτης, Κάλλια Θεοδοσιάδη- χορογράφος, Νίκος Χατζήπαπας- σκηνοθέτης, Γεωργία Ζώη- ηθοποιός, τραγουδίστρια, αρχιτέκτων μηχανικός, πολεοδόμος και Παναγιώτης Καλαντζόπουλος- συνθέτης.

Συντελεστές:

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου

Επιμέλεια και Κατασκευή Κουστουμιών: Δημήτρης Ράπτης

Έπαιξαν οι μουσικοί: Μαντολίνο, Γιώργος Παπαγεωργίου και Τέτη Ζέρβα. Ερμήνευσε: η Νάντια Ζέρβα.

Επί σκηνής:

Μενέλαος: Κώστας Οικονομόπουλος, Αγαμέμνων: Ιάσονας Πανέτας-Φελούρης, Κλυταιμνήστρα: Αγγελική Παναγιωτακοπούλου, Αχιλλέας: Νίκος Σιατερλής, Πάρις: Βασίλης Τσαρουχάς, Ελένη: Δήμητρα Γκολφινοπούλου, Χορός: Βασιλική Σιατερλή (κορυφαία), Μαριάννα Γεωργοπούλου, Ειρήνη Γκαϊτατζή, Χαρά Καραϊσκάκη, Ευαγγελία Κεφαλά, Αγγελική Λινάρδου, Εβελίνα Ντέκα, Ολυμπία Τασακοπούλου, Τρώας: Μιχάλης Τσακηρίδης, Αχαιός: Ηλίας Τσακηρίδης

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μο Σταύρος Σολωμός.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Άψογη ερμηνεία, εντυπωσιακή χορογραφία, ευρηματική σκηνική παρουσία. Η Μαρίνα Σάττι ερμήνευσε, με την ιδιαίτερη χροιά και τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, το «ZARI», στη  δεύτε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ‘’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ΄΄, εκ μέρους όλης της νοσοκομειακής κοινότητας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσειτις ευχαριστίες της  προς τις αρχέ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει προσωρινά στις 10 Μαΐου 2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού, για το 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογέν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας επισκέφτηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, όπου συζήτησε με επαγγελματίες και πελάτες «Η αξιοκρατία λείπει στη χώρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ‘’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ΄΄, εκ μέρους όλης της νοσοκομειακής κοινότητας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσειτις ευχαριστίες της  προς τις αρχές, εκπαιδευτικές κοι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΟΔΗΠ, αναφέρονται τα εξής: Οι Συνεχιζόμενες Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ και η δομή  ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ στάθηκαν  και πάλι αρωγοί στους οικονομικά αδύναμους συμπολ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν εννέα άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά δεκατρεις δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει
Image
Image

Search