ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάνω από 2.000 επισκέψεις στο Καρναβαλικό Εργαστήρι

Περίπου 2.200 άτομα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους παιδιά, από δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, σχολές, συλλόγους, ΚΔΑΠ ΜΕΑ εντός και εκτός Αχαϊας επισκέφτηκαν σε λιγότερο από δίμηνο, για το διάστημα 25 Ιανουαρίου-13 Μαρτίου το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων πραγματοποιώντας 50 επισκέψεις σε καθημερινή βάση.

Στις εκπαιδευτικές επισκέψεις τα παιδιά συνοδευόμενα από τους συνοδούς-εκπαιδευτικούς τους ξεναγήθηκαν στους χώρους του Καρναβαλικού Εργαστηρίου όπου έλαβαν από τους καλλιτέχνες, δημιουργούς, κατασκευαστές μια συγκροτημένη, συνολική εικόνα για τη μεγάλη γιορτή την Πάτρας, το αγαπημένο τους Καρναβάλι. Παράλληλα μάθαιναν για τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται τα άρματα και τα στοιχεία του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Συγκεκριμένα αυτό το διάστημα το Καρναβαλικό Εργαστήρι επισκέφτηκαν (αρκετά από αυτά σε διπλά τμήματα) τα δημοτικά σχολεία των Πατρών 2ο, 22ο, 25ο, 16ο, 42ο, 36ο, 18ο, 23ο, 53ο, 34ο, 13ο, 35ο, 45ο, 46ο, Ροϊτίκων, Άρλας Αχαϊας, Παραλίας Πατρών, Βάρδας, Κρήνης Πατρών, Κ. Μαζαρακίου, Καρυάς Κάτω Αχαϊας, τα νηπιαγωγεία 26ο Πατρών, 18ο Πατρών, Νέας Μανωλάδας Ηλείας, οι παιδικοί σταθμοί «Χρυσάνθεμο», «Πεταλουδάκια», «Γύρω Γύρω Όλοι», «Στρουμφάκια», «Το Ρόδι», «Κατερίνα Γεώρμα», «Αερόστατο», «Το Μικρό Καράβι», «Baby Parking Patras», «My Playschool», τα γυμνάσια Νεοχωρίου Ηλείας, Σαραβαλίου και το 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, τα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων», η Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Κέρκυρας, η Σχολή Φωτογραφίας «Spontaneous Shooters» από την Αθήνα, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Ναυπακτίας «Αλκυόνη», το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρωτοπορεία», ο Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία - ΣΟΨΥ Πάτρας και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του ΠΓΝΠ.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες (26 Απριλίου 2024) το μεσημέρι μπροστά από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, από αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κύκλωμα  διακινούσε ναρκωτικά εντός των σχολείων και των σχολικών κοινοτήτων της Πάτρας. Πρόκειται για 12 άτομα (11 Έλληνες και 1 Αλβανός), μεταξύ των οποίων και 4 μαθητές, συνελη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος, ο αδερφός του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη τη νύχτα των φονικών επεισοδίων στου Ρεν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα καταστήματα θα λειτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα μεταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος ηγετικό στέλεχος των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τη Δευτέρα, για συμμετοχή στην
Image
Image

Search