ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

"27ος Μουσικός Μάιος" από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

Ο 27ος Μουσικός Μάιος που διοργανώνεται από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και το Ίδρυμα Ι. &. Ε. ΤΟΠΑΛΗ, ολοκληρώνεται με σολιστικά έργα, ντουέτα και τρίο, σε πέντε (5) συνεχόμενες ημέρες, από την Παρασκευή 24 έως και την Τρίτη 28 Μαΐου. Αναλυτικά το πενθήμερο πρόγραμμα αφορά:

1. Παρασκευή 24 Μαΐου, ο Ανδρόνικος Καραμπέρης ερμηνεύει στην κιθάρα έργα των, J.S. Bach, S.L. Weiss, I. Albeniz, C. Domeniconi, Τίμου Γεννάτου.

2. Σάββατο 25 Μαΐου, ο Μιχάλης Ραμός στο φλάουτο, ο Νάσος Μαρτζούκος στο βιολί και ο Σπύρος Κουτσουβέλης στο πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των, J.S. Bach, C. Saint-Saens, F. Poulenc, E. Elgar, Βασιλικής Φιλιππαίου.

3. Κυριακή 26 Μαΐου, η Κλεοπάτρα Κυρτάτα στο φλάουτο, ο Σταύρος Παργινός στο τσέλλο και η Κατερίνα Τοπαλίδου στο πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των, M. Bonis, L. Farrenc, C. Chaminade, σε ένα αφιέρωμα στη γυναικεία δημιουργία του 19ου-20ου αιώνα. Η συναυλία αυτή, σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Πατρών, θα πραγματοποιηθεί στο Μικρό Αμφιθέατρο του Συνεδριακού του Πανεπιστημίου Πατρών.

4. Δευτέρα 27 Μαΐου, η Βασιλική Φιλιππαίου θα δώσει διάλεξη με θέμα “Η γλώσσα της Μουσικής”.

5. Τρίτη 28 Μαΐου, Η Αγγελική Σύρρου θα δώσει ρεσιτάλ Κλαρινέτου ερμηνεύοντας έργα των, K. Kurpinski, C.M.von Weber, M. Arnold. Στο πιάνο  τη συνοδεύει η Νίνα Μεταξά.

Όλες οι εκδηλώσεις του Μουσικού Μαΐου ξεκινούν στις 9μ.μ. με είσοδο ελεύθερη και θα γίνουν στην Αίθουσα Συναυλιών της “Φιλαρμονικής”, Ρήγα Φερραίου 7, εκτός από αυτή της Κυριακής 26 Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί στο Μικρό Αμφιθέατρο του Συνεδριακού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε δύο εβδομάδες περίπου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αρχικής φορολογικής δήλωσης για το έτος χρήσης 2023, ενώ περιθώριο μέχρι τις 26/7/2024 έχουν ο φορολογούμενοι για . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ιταλία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το πιο γρήγορο γκολ που έχει επιτευχθεί σε Euro, κατάφερε εν τέλει να φτάσει στην ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά και να διατηρήσει το υπέρ τη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης. Ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1993. Την πολιτική του πορεία . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μπορεί στη Χαριλάου Τρικούπη να μην επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα για προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα στελέχη που εκφράζουν τον προβλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για φωτιά στον Ρηγανόκαμπο. Στο σημείο σπεύδει μεγάλη δύναμη της ΠΥ ενώ έχει κληθεί και η αστυνομία. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  ΝΕΟΤΕΡΑ: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Γουμένισσα Καλαβρύτων. Η φωτιά δεν απείλησε σπίτια. Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις Πρώτη ενημέρωση: Πυρκαγιά στη Γουμένισσα Καλαβρύτων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για το Σάββα
Image
Image

Search