ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Στο «τιμόνι» του Αεροδρομίου Καλαμάτας η νέα εταιρεία – Στις 9 Νοεμβρίου η επίσημη ανάληψη και τα αποκαλυπτήρια του επενδυτικού πλάνου

Στο «τιμόνι» του Αεροδρομίου Καλαμάτας η νέα εταιρεία – Στις 9 Νοεμβρίου η επίσημη ανάληψη και τα αποκαλυπτήρια του επενδυτικού πλάνου

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12:00 στο ξενοδοχείο Elite City Resort, σηματοδοτώντας την έναρξη της 40ετούς περιόδου παραχώρησης

OxygenShop 18

Σε μια νέα εποχή εισέρχεται ο Διεθνής Αερολιμένας Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», καθώς τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η επίσημη τελετή παράδοσης της διαχείρισής του στην εταιρεία «Αεροδρόμιο Καλαμάτας Α.Ε.» (κοινοπραξία των Fraport AG, Delta Airport Investments ΑΕ και Πηλέας ΑΕ). Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12:00 στο ξενοδοχείο Elite City Resort, σηματοδοτώντας την έναρξη της 40ετούς περιόδου παραχώρησης.

Η αλλαγή σελίδας συμπίπτει με μια χρονιά-ιστορικό ρεκόρ για το αεροδρόμιο, καθώς στο πρώτο εννεάμηνο του 2026 οι διεθνείς αφίξεις άγγιξαν τις 180.201, ενώ η συνολική επιβατική κίνηση έφτασε τους 376.516 ταξιδιώτες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η κίνηση αναμένεται να ξεπεράσει τους 428.000 επιβάτες στο σύνολο του έτους, με προοπτική να αγγίξει τους 880.000 ετησίως έως το 2041.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα βρεθεί η παρουσίαση του συνολικού επενδυτικού σχεδίου, ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ. Ήδη έχει υπογραφεί η κατασκευαστική σύμβαση ύψους 51,09 εκατ. ευρώ με την κοινοπραξία INTRAPOWER – ΕΚΤΕΡ – KLX AIRPORT, η οποία προβλέπει τη μελέτη και ανέγερση νέου τερματικού σταθμού 9.300 τ.μ., την πλήρη ανακατασκευή του υφιστάμενου αεροσταθμού, την επέκταση των χώρων στάθμευσης αεροσκαφών, καθώς και την αύξηση των σημείων ελέγχου (check-in) από 4 σε 10.

Τα έργα, τα οποία στοχεύουν στον πλήρη εκσυγχρονισμό των υποδομών και την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος της επόμενης τριετίας.

Πηγή: patrisnews.com

Follow Us

OXYGEN FM

© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search