Εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Λ.Τ. Σίφνου τραυματίστηκε εν ώρα μαθήματος, όταν σχολικός πίνακας αποκολλήθηκε από τον τοίχο και την χτύπησε στο κεφάλι.
Σύμφωνα με το cyclades24.gr, η εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου διαγνώστηκε με διάσειση και αγχώδη διαταραχή.
Να σημειωθεί ότι στις αρχές Δεκεμβρίου 2024, το σχολείο είχε αποστείλει έγγραφο στον Δήμο σχετικά με την ανάγκη επισκευών, ενώ λίγες ημέρες πριν το ατύχημα, ο Σύλλογος Διδασκόντων είχε εκφράσει ανησυχίες για την αντισεισμική καταλληλότητα του κτιρίου.
Η ανακοίνωση θέτει ερωτήματα σχετικά με τη συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων και την κρατική χρηματοδότηση για την εκπαίδευση.
Επιπλέον, διατυπώνει αιτήματα για ελέγχους στατικότητας στα σχολικά κτίρια των Κυκλάδων, άμεσες εργασίες αποκατάστασης των υποδομών, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρηση των σχολείων και κάλυψη των εξόδων της εκπαιδευτικού στο πλαίσιο του εργατικού ατυχήματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ:
Σχολικός πίνακας αποκολλήθηκε και έπεσε στο κεφάλι καθηγήτριας και την τραυμάτισε στο Γυμνάσιο Λ.Τ. Σίφνου.
Με διάσειση και αγχώδη διαταραχή η καθηγήτρια
Στις 13/2/2025 εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Λ.Τ. Σίφνου τραυματίστηκε εν ώρα μαθήματος από τον μαυροπίνακα, ο οποίος αποκολλήθηκε από τον τοίχο και την χτύπησε στο κεφάλι. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αίθουσα της Α’ Γυμνασίου είναι υπερβολικά μικρή και τόσο ο μαυροπίνακας όσο και ο διαδραστικός βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα θρανία! Η συναδέλφισσα μεταφέρθηκε στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις και διαγνώστηκε με διάσειση και ακόλουθη αγχώδη διαταραχή λόγω του επεισοδίου του τραυματισμού της.
