ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Κερατέα: Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στη θέση Χάρακας – Μήνυμα 112 στους κατοίκους

Φωτιά στην Κερατέα: Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στη θέση Χάρακας – Μήνυμα 112 στους κατοίκους

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για την πυρκαγιά σήμερα 30 Ιουλίου 2026 περίπου στις 11:15 και κινητοποίησε άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις και μετά από περίπου μία ώρα η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

OxygenShop 6

Νέο μέτωπο πυρκαγιάς εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση το μεσημέρι της Πέμπτης στη θέση Χάρακας της Κερατέας , στην Ανατολική Αττική.

Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων 1ης ΕΜΟΔΕ , Εθελοντές 27 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχάνημα έργου των δήμων Σαρωνικού και Λαυρίου.

Η περιοχή σήμερα είναι σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4). Καθόλη τη διάρκεια της εξέλιξης του συμβάντος, το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας.

Στις 11:22, εκδόθηκε μήνυμα απο το 112 , για την ενημέρωση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς.

Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς ενεργοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ανατολικής Αττικής προκειμένου να διερευνήσει τα αίτιά της.

Λόγω της πυρκαγιάς η Τροχαία είχε προβεί σε εκτροπές κυκλοφορίας σε σημεία της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου.

Πηγή: patrisnews.com

Follow Us

OXYGEN FM

© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search