ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λεβερκούζεν - Γουέστ Χαμ 2-0: Το σφυροκόπημα κόντρα στον Μαυροπάνο καρποφόρησε στο τέλος

Η Λεβερκούζεν σφυροκοπούσε τη Γουέστ Χαμ και τον Ντίνο Μαυροπάνο για 83 λεπτά μέχρι ο Γιόνας Χόφμαν να βρει το πρώτο γκολ στο 2-0 των Γερμανών που συνεχίζουν αήττητοι στη σεζόν.

Η Λεβερκούζεν ήταν καταιγιστική απέναντι στη Γουέστ Χαμ, με τον Ντίνο Μαυροπάνο να αντέχει μέχρι το 83', όταν ο Γιόνας Χόφμαν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα κι άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη 2-0 των Γερμανών στα προημιτελικά του Europa League.

Λίβερπουλ - Αταλάντα 0-3: Ο Σκαμάκα υπέγραψε τον θρίαμβο των Ιταλών στο "Άνφιλντ"

Η Λίβερπουλ διεκδικεί επί ίσοις όροις τον τίτλο της Premier League απέναντι σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε, όμως το βράδυ της Πέμπτης (11/04) υπέστη μία σοκαριστική ήττα που την αφήνει πλέον με το ενάμισυ πόδι εκτός ημιτελικών Europa League.

Και αυτό γιατί βρήκε απέναντί της μία εντυπωσιακή Αταλάντα η οποία έκανε παρέλαση στο "Άνφιλντ" και επικράτησε με 3-0 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σκαμάκα (δύο γκολ), με τους μπεργκαμάσκι να τρελαίνουν τον κόσμο τους και να υποχρεώνουν τους ρεντς στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους μετά από 13 μήνες και 33 διαδοχικά παιχνίδια.

Το ματς
Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ντέρμπι στο "Ολντ Τράφορντ" με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με στόχο να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες του ενόψει των απαιτητικών αγώνων που ακολουθούν, με την εικόνα του πρώτου μέρους να μην τον δικαιώνει.


Η Λίβερπουλ έκλεισε αυτό το διάστημα με 70% κατοχή που ήταν όμως ανούσια, αφού είχε μόλις 5 τελικές εκ των οποίων η μία εντός εστίας, με την Αταλάντα από την πλευρά της να είναι πολύ πιο επικίνδυνη και να αισθάνεται αδικημένη που πέτυχε μόνο ένα γκολ.

Αυτό ήρθε στο 38ο λεπτό με δεξί πλασέ του Σκαμάκα εντός περιοχής έπειτα από γύρισμα του Τζαπακόστα από τα δεξιά (0-1), με τον Κέλεχερ να σώζει δις τους ρεντς, κάνοντας εξαιρετικές επεμβάσεις στα σουτ των Πάσαλιτς (3') και Κόπμαϊνερς (45+1') από πλεονεκτική θέση.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τους ρεντς με τρία νέα πρόσωπα στο χορτάρι (Σαλάχ, Σόμποσλαϊ και Ρόμπερτσον αντί για Έλιοτ, Τζόουνς και Τσιμίκα), όμως η εικόνα δεν βελτιώθηκε αισθητά για τους γηπεδούχους, με την Αταλάντα να συνεχίζει να βρίσκει μεγάλα κενά στην άμυνα των ρεντς και να τιμωρεί, κάνοντας το 2-0 με πλασέ του -αφύλακτου μέσα στη μεγάλη περιοχή- Σκαμάκα στο 61ο λεπτό.

Η συνέχεια βρήκε την Λίβερπουλ να πιέζει και να βρίσκει δίχτυα στο 79' αλλά το γκολ του Σαλάχ δεν μέτρησε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ, με την Αταλάντα να συνεχίζει να εκθέτει τις αδυναμίες της στα μετώπισθεν κάνοντας το 3-0 με τον Πάσαλιτς.


ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Γκόμεζ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (46' Ρόμπερτσον), Τζόουνς (46' Σόμποσλαϊ), Έντο (76' Ζότα), Μακάλιστερ, Έλιοτ (46' Σαλάχ), Νούνιες (60' Ντίας), Χάκπο
ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Ντε Ρον, Τζιμσίτι, Χίεν, Τζαπακόστα, Πάσαλιτς, Έντερσον, Ρουτζέρι, Κόπμαϊνερς, Σκαμάκα, Ντε Κετελάρε (90' Μιραντσούκ)

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών
ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Μίλαν - Ρόμα 0-1 (17' Μαντσίνι)
Λίβερπουλ - Αταλάντα 0-3 (38' 61' Σκαμάκα, 83' Πάσαλιτς)
Λεβερκούζεν - Γουέστ Χαμ 2-0 (83' Χόφμαν, 90+1' Μπόνιφεϊς)
Μπενφίκα - Μαρσέιγ 2-1 (16' Ράφα Σίλβα, 52' Ντι Μαρία / 67' Ομπαμεγιάνγκ)

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την είσοδο αγνώστων στην Ακρόπολη και την διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε ανάρτηση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Το Σάββατο 25 Μάϊου 2024 στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, Παναθηναϊκός-Άρης. Την απόφ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έληξε η προθεσμία, κατά την οποία οι πολίτες είχαν δικαίωμα να υποβάλουν το αίτημά τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που ήθελαν να μεταβάλουν τα στοιχεία μητρώου τους και ν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με την αναβαθμισμένη πλατφόρμα, ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να ελέγξει όλα τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται πλησίον του, για να εντοπίσει τα φθηνότερα προϊόντα. Η αναβα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην προσφορά 250 φωτιστικών σωμάτων, για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Στην διαδι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Το μήνυμα των 100 χρόνων του ΤΕΕ δεν έχει μόνο επετειακό περιεχόμενο, αλλά αναφέρεται και στο μέλλον. Αναφέρεται στα εξίσου πολλά και σπουδαία που έχουμε μπροστά μας». Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συντονισμός ενεργειών και δράσεων  για να ενισχυθούν πρώτιστα οι υποδομές σε συνδυασμό με την  ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του ΕΚΑΒ  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε την Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου
Image
Image

Search