ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μονακό - Φενέρμπαχτσε 93-88: Οι Μονεγάσκοι ισοφάρισαν τη σειρά σε κινηματογραφική ματσάρα με ηγέτη τον Λόιντ

Πολύ σκληρή για να βρεθεί με την “πλάτη στον τοίχο” από το δεύτερο, μόλις, παιχνίδι αποδείχθηκε η Μονακό, που επικράτησε με 93-88 της Φενέρμπαχτσε και ισοφάρισε τη σειρά των playoffs της EuroLeague (1-1).

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς έκανε εκρηκτική εκκίνηση στο ματς (9-0, 2’), πίεσε σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου και επέβαλε τον ρυθμό της. Η Μονακό συνέχισε τον επιθετικό της μονόλογο και εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 πόντους (31-15, 9’).

Επιβλητικό ήταν στην τρίτη περίοδο (24-11) το σύνολο του Γιασικεβίτσιους και ανέτρεψε τα δεδομένα, με τον Ντόρσεϊ να μετατρέπεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή (25 πόντοι, 6/8 τρίποντα). Η αναμέτρηση έγινε θρίλερ στα τελευταία λεπτά, με την Μονακό να ισοφαρίζει για τη δεύτερη ανατροπή με την υπογραφή του Τζόρνταν Λόιντ, που πέτυχε τεράστιο τρίποντο με 11" να απομένουν για το τελευταίο buzzer.Για τους γηπεδούχους πρωταγωνιστ

ικό ρόλο είχε ο Έλι Οκόμπο με 13 πόντους και 2/5 τρίποντα, με τον Μοντεγιούνας να προσθέτει 18 πόντους με 2 ριμπάουντ και τον Λόιντ να ακολουθεί με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από την πλευρά της Φενέρμπαχτσε ξεχώρισε ο Ντόρσεϊ με 25 πόντους και 6/8 τρίποντα. Ο Γουίλμπεκιν κατέγραψε 23 πόντους και ο Χείζ-Ντέιβις αρίθμησε 10 πόντους.

Οι Μονεγάσκοι θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη για τα επόμενα δύο ματς με τους Τούρκους, είτε για να “αλώσουν” την Ulker Sports Arena, είτε για να φέρουν τη σειρά και πάλι στο Πριγκιπάτο. Να εκμεταλλευτεί την έδρα της για να "κλείσει" αεροπορικά με προορισμό το Βερολίνο θα επιδιώξει η ομάδα του Γιασικεβίτσιους

Ο αγώνας
Δυναμική ήταν η εκκίνηση των Μονεγάσκων που, με το "καλησπέρα" άσκησαν πίεση σε όλο το μήκος του γηπέδου και προηγήθηκαν με 9-0 στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα. Ο επιθετικός μονόλογος της Μονακό συνεχίστηκε με τρίποντη καταιγίδα (4/5), με τη Φενέρμπαχτσε να μοιάζει αποπροσανατολισμένη στην πρώτη περίοδο (31-15, 9').

"Φωτιά" είναι η λέξη που περιγράφει το δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα, με τους Μονεγάσκους να στέλνουν, διαρκώς, τη διαφορά στους 10 πόντους, τους Τούρκους να βρίσκουν απαντήσεις από τα 6.75 μέτρα (9/16 τρίποντα) και το σκορ να κλείνει στο 54-50 υπέρ των γηπεδούχων.

Αμφότερες οι ομάδες συνέχισαν να "μονομαχούν" στο παρκέ και μετά από το ημίχρονο, με την Φενέρμπαχτσε να έχει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ σε μεγάλη βραδιά (6/6 τρίποντα, 30') και την οδηγεί σε μια επιβλητική τρίτη περίοδο (11-24), για την ανατροπή του σκορ από την ομάδα του Γιασικεβίτσιους (65-74, 30').

Η Μονακό δεν παράτησε ποτέ την αναμέτρηση, ανέτρεψε ξανά το σκορ με το μεγάλο τρίποντο του Μπλόσομγκεϊμ και ισοφάρισε τη σειρά με κομβικό τόσο τον Οκόμπο που πέτυχε κρίσιμα καλάθια στα τελευταία λεπτά, όσο και τον Λόιντ που έκρινε την αναμέτρηση με μεγάλο τρίποντο στα 11" για το τέλος.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λότερμόζερ, Βίλιους, Αλιάγκα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-21, 54-50, 65-74, 93-88

ΜΟΝΑΚΟ (Ομπράντοβιτς): Οκόμπο 13 (2/5 τρίποντα), Λόιντ 15 (2/3 τρίποντα), Μπλόσομγκεϊμ 8 (3 ριμπάουντ), Μπράουν 11, Ντιαλό 8, Κορνελί, Τζαϊτέ 2, Μοτιεγιούνας 18 (3/4 τρίποντα), Ουοτάρα, Στρέιζελ 5 (1), Χολ 5, Τζέιμς 8 (2/3 τρίποντα, 7 ασίστ, 7 ριμπάουντ).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Γιασικεβίτσιους): Γουίλμπεκιν 23 (6/14 τρίποντα), Σανλί, Παπαγιάνννης 6 (6 ρμπάουντ, 5 ασίστ), Χέιζ-Ντέιβις 10 (6 ριμπάουντ), Μπιμπέροβιτς 2, Νουά, Πιερ 8 (2/3 τρίποντα), Γκούντουριτς 5 (1/2 τρίποντα), Καλάθης 7 (7 ασίστ, 4 ριμπάουντ), Ντόρσεϊ 25 (6/8 τρίποντα), Μάνταρ, Σεστίνα 2.

Τα ομαδικά στατιστικά της Μονακό: 19/34 δίποντα, 11/21 τρίποντα, 22/27 βολές, 34 ριμπάουντ (7 επιθετικά - 27 αμυντικά), 16 ασίστ, 7 κλεψίματα, 13 λάθη, 1 μπλοκ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται περιοδείες και συσκέψεις στα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, ώστε να προετοιμαστεί η 24ωρη πανελλαδική απεργία που αποφάσισε η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλή . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η μετατροπή σε τζαμί και της Μονής της Χώρας, ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς με μοναδικά στον κόσμο βυζαντινά ψηφιδωτά, αποτελεί μια πολύ σοβαρή πρόκληση που φέ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οι εκδρομείς του Πάσχα από εχθές έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στις μεγάλες πόλεις και από σήμερα το πρωί μέχρι το βράδυ θα κορυφωθεί η επιστροφή και βέβαια η κίνηση στις Εθνικές . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι και τις 10 Μαΐου 2024 έχουν περιθώριο να δηλώσουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ κάποιες επιχειρήσεις τις συμβάσεις των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για “επαγγελματικό χτύπημα” κάνουν λόγο στελέχη της τοπικής ΕΛΑΣ αναφορικά με την ανατίναξη ΑΤΜ χθες το βράδυ στην περιοχή Οβρυά της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο και κινήθηκαν τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άνδρα γιατί απείλησε την οικογένειά του με μαχαίρι, στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι άρχισε να διαπληκτίζεται έντονα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό 25χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου. Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες χθε
Image
Image

Search