ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λιντς - Σαουθάμπτον 0-1: Επέστρεψε στην Premier League με την υπογραφή του Άρμστρονγκ

Η Σαουθάμπτον πανηγυρίζει τη μεγάλη επιστροφή στην Premier League! Έναν μόλις χρόνο μετά από τον υποβιβασμό της, οι "άγιοι" βρέθηκαν στον τελικό των playoffs της Championship απέναντι στην Λιντς (μόλις τρίτη φορά που αναμετρήθηκαν στον τελικό δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν την περασμένη σεζόν) και με χρυσό σκόρερ τον Άνταμ Άρμστρονγκ νίκησαν με σκορ 1-0, για να ακολουθήσουν τις Λέστερ και Ίπσουιτς στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν επικράτησε και στο τρίτο μπρα ντε φερ της κόντρα στην Λιντς του Ντάνιελ Φάρκε τη φετινή σεζόν (είχε πάρει τη νίκη και στις δύο κόντρες τους στην regular season), με τα παγώνια να αδυνατούν να ξορκίσουν την κατάρα που τους θέλει να μην κερδίζουν την άνοδο όσες φορές έχουν συμμετάσχει σε διαδικασία playoffs (0/6 προσπάθειες).

Το ματς
Το μεγάλο διακύβευμα του τελικού των playoffs της Championship (τελευταίο εισιτήριο για την Premier League της νέας σεζόν και έπαθλο 200 εκατομμυρίων ευρώ) γέμισε μεγάλο άγχος και έντονη πίεση τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα οι καλές φάσεις στο πρώτο μέρος να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ωστόσο, η Σαουθάμπτον ήταν εκείνη που κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 24ο λεπτό με τον "συνήθη ύποπτο" τη φετινή σεζόν, Άνταμ Άρμστρονγκ (έφτασε τα 24 γκολ από την αρχή της σεζόν), ο οποιός δέχτηκε κάθετη πάσα από τον Σμόλμπον και με ψύχραιμο διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Μεσλιέ για το 1-0.

Οι άγιοι κράτησαν με άνεση το προβάδισμά τους μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους και στο 45+1' είχαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματά τους, με τον κίπερ της Λιντς να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση αυτή τη φορά στο διαγώνιο σουτ του Άρμστρονγκ.

Το δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο γρήγορος αλλά οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν ήταν πολλές, με την Σαουθάμπτον να παίζει για να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα και να απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των κραδασμών από τις επιθέσεις των παικτών της Λιντς.

Ο Φάρκε έριξε σε αυτό το διάστημα όλα τα χαρτιά που είχε στον πάγκο του, με τον Τζέιμς να είναι μεταξύ των αλλαγών της Λιντς (μπήκε στο 66') και να αγγίζει το γκολ της ισοφάρισης σε δύο περιπτώσεις.

Στο 84ο λεπτό εξαπέλυσε ένα απίστευτο σε δύναμη σουτ που έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 90+4' επιχείρησε να σκοράρει με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που υποχρέωσε τον Μακάρθι σε δύσκολη επέμβαση.

Αυτή ήταν και η τελευταία απειλή της Λιντς προς την εστία της Σαουθάμπτον, με τους παίκτες της να αντέχουν μέχρι το φινάλε των καθυστερήσεων και να πανηγυρίζουν έξαλλα μαζί με το κοινό τους στις εξέδρες του "Γουέμπλεϊ" τη σπουδαία άνοδο.

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Γκρέι, Ρόντον, Αμπαντού, Φίρπο (83' Τζόσεφ), Καμαρά (73' Ρόμπερτς), Γκρούεφ, Νιόντο (66' Τζέιμς), Ρούτερ, Σάμερβιλ (74' Άντονι), Πιρόε
ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μακάρθι, Γουόκερ-Πίτερς, Χάργουντ-Μπέλις, Μπέντναρεκ, Στίβενς, Αρίμπο, Ντάουνς, Σμόλμπον, Μπρουκς (35' Εντόζι (83' Μάνινγκ), Άρμστρονγκ, Φρέιζερ (70' Άνταμς)

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. κάνοντας γνωστά τα στοιχεία του άνδρα που προσπάθησε να πάρει από ηλικιωμένη 175.000 ευρώ Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα επίθεσης σε χώρο εργασίας φαίνεται πως έπεσε ένας νεαρός εργαζόμενος από συνάδελφό του. Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrisNews, το περιστατικό που συνέβη σε υπηρεσία του Πύργο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να φέρει τα άνω κάτω σε πολλά νοικοκυριά που λαμβάνουν το επίδομα παιδιού, το γνωστό Α21. Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚΑ πρόκειται να προχωρήσει σε συγκεκριμένες . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκος Παππάς μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος». «Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. κάνοντας γνωστά τα στοιχεία του άνδρα που προσπάθησε να πάρει από ηλικιωμένη 175.000 ευρώ Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα επίθεσης σε χώρο εργασίας φαίνεται πως έπεσε ένας νεαρός εργαζόμενος από συνάδελφό του. Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrisNews, το περιστατικό που συνέβη σε υπηρεσία του Πύργου, έλαβε χώρα την πε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Υπέκυψε στα τραύματά του μετά από μια εβδομάδα από την ημέρα που τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο ατύχημα στην Πατρών – Πύργου στο ύψος της Παραλίας ο 44χρονος Δημήτρης Βασιλακόπουλος. Το μηχανάκι που ο
Image
Image

Search