ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγροτικός κόσμος σε τέλμα

 

Της Κατερίνας Σολωμού, Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ

 
 

Επιτακτική είναι η ικανοποίηση του ααιτήματος των ελαιοπαραγωγών ΚΑΙ του Νομού Αχαΐας για άμεση ενίσχυση προς 200 ευρώ ανά στρέμμα, δεδομένου της μειωμένης παραγωγής όπου φέτος σε ποσοστό ξεπέρασε το 60%.

 

Η διεκδίκηση της συγκεκριμένης ενίσχυσης  είναι αναγκαία για να υπάρχει  "επόμενη μέρα" στην ελαιοπαραγωγή.

 

Η κλιματική αλλαγή  και στην Μεσόγειο, μια καθαρά ελαιοπαραγωγικη περιοχή, είναι ο λόγος της ακαρπιας. 

 

Η κυβέρνηση αδυνατοντας να αντιληφθεί την κατάσταση έγκαιρα και να λειτουργήσει με μέριμνα βοηθώντας τον Έλληνα παραγωγό, αδιαφόρησε και πάλι, λειτουργόντας με εγκληματική αμέλεια. 

 

Η λάθος καταβολή των επιδοτήσεων και της χαοτικής κατάστασης που  δημιουργήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που σε αρκετές περιπτώσεις χρήζει εισαγγελικής έρευνας, τα υψηλά κόστη των αγροεφοδίων, καυσίμων, ενέργειας και η έλλειψη εργατών γης, οι στρεβλώσεις της αγοράς, έχουν οδηγήσει σε τέλμα και απόγνωση τον αγροτικό κόσμο. 

 

Αν η κατάσταση δεν αρχίσει να αλλάζει τάχιστα με εφαρμογή ενός πλήρους και ουσιαστικού σχεδίου οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για όλους μας. Ο στραγγαλισμός των αγροτών και η πορεία προς περαιτέρω εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής θα οδηγήσει σε νέες και συνεχείς αυξήσεις τιμών για τους καταναλωτές έως και επιδείνωση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας με δυσάρεστες συνέπειες για συνολικά την Ελληνική οικονομία σε μακροοικονομικό επίπεδο. 

 

Το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά θα είμαι παρών στην μάχη και δίπλα στον αγροτικό κόσμο του Νομού μας επιδιώκοντας την άμεση επίλυση των ζητημάτων στον πρωτογενή τομέα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια μιας τέτοιας καταστροφής και απώλειας για την Αχαΐα. 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής: Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 - 15.00Κυριακή του Πάσχα 05/05/2024: ΑργίαΔε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα άτομο συνελήφθη στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης κατ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμα απάτης μέσω... Ιταλίας έπεσε ένας 73χρονος, ο οποίος δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που του συστήθηκε ως αστυνομικός από υπηρεσία της γειτονικής χώρας και του ζήτησε με . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δικό της μήνυμα έστειλε η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει Πάσχα, μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, τονίζοντας πως «τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι». Το β . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής: Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 - 15.00Κυριακή του Πάσχα 05/05/2024: ΑργίαΔευτέρα 06/05/2024: Αρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με θρησκευτική κατάνυξη και πλήθος πιστών η περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγγέλων – Α΄Κοιμητήριο της Πάτρας. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πιστοί συμπολίτες μας συμμετείχαν στις θρ
Image
Image

Search