ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Α. Παναγιωτόπουλος: «Το Καραμανδάνειο και το ΕΣΥ δεν θέλουν φιέστες ‘‘τύπου Άδωνι’’ - Υγειονομικό προσωπικό και υποδομές χρειάζονται»

Δήλωση του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την επικείμενη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην Πάτρα και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο:

Μετά την «πάλαι ποτέ εποχών» αισθητικής φιέστα που έστησε με τα απογευματινά χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τώρα και στην πόλη μας και πρωτεύουσα του νομού μας, την Πάτρα, για να επισκεφτεί το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων.

Αν δεν ήταν τα πράγματα τόσο σοβαρά στο δημόσιο σύστημα υγείας θα μπορούσαμε άνετα να τον χαρακτηρίσουμε ως περιοδεύοντα θιασάρχη φθηνής επιθεώρησης, ωστόσο, η εκθεμελίωση του ΕΣΥ που μεθοδικά απεργάζεται με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη … βεβαίως βεβαίως… βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων μας.

Ο λαλίστατος και χωρίς «αισχύνη», όπως λογικά θα του καταλόγιζε και ο αρχαίος ημών πρόγονος Δημοσθένης, υπουργός, έρχεται στο Καραμανδάνειο, που όπως μεταξύ άλλων αναφέρει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), «δεν έχει βασικές ειδικότητες όπως παιδοκαρδιολόγου, παιδογαστρεντερολόγου και που άλλες ειδικότητες καλύπτονται με δελτία παροχής υπηρεσιών περιστασιακά. Η παιδοψυχιατρική κλινική στεγάζεται 2 χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο. Το μικροβιολογικό τμήμα έφτασε ένα βήμα προ της αναστολήςλειτουργίας και τα χειρουργεία που λειτουργούν με δύο δανεικούς αναισθησιολόγους από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών,στερώντας από το τελευταίο πολύτιμο δυναμικό».

Και όχι μόνον αυτό, αλλά και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και ο Άγιος Ανδρέας, που θα έπρεπε να αποτελούν ύστατες ασπίδες ασφαλείας για το παιδιατρικό νοσοκομείο, είναι και αυτά υποστελεχωμένα, τη στιγμή που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες όχι μόνον της Πάτρας και του νομού Αχαΐας αλλά και όλης της Δυτικής Ελλάδας.

Καλώς να ορίσετε, λοιπόν, ο κ. υπουργέ στην πόλη μας, αλλά να γνωρίζετε ότι με αυτά που κάνετε για την πλήρηεκθεμελίωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, κινδυνεύετε να καταστείτε «personanongrata»για τους Αχαιούς και όλους τους Έλληνες.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε απεργειακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η χώρα λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε στο Movistar και επεσήμανε για την ισοπαλία 2-2 της Ρεάλ με την Μπάγερν και το πώς οι Μαδριλένοι γλίτωσαν την ήττα έπειτα από την ανατροπή των Βαυαρών. "Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ευρωπαϊκό clasico βρήκε Μπάγερν και Ρεάλ ισόπαλες 2-2 στο Μόναχο για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, χάρη στις προσπάθειες του Τζάε-Μιν Κιμ και του Βινίσιους. Ο πρώτο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από δύο εκπληκτικά δυναμικές μάχες στο Παλάου Μπλαουγκράνα, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έδωσαν ακόμα μία το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (30/4) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σημειώθηκε για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου δίπλα υπήρχαν αρκετά σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Τις βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ομάδα Κ-9, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του
Image
Image

Search