ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρία χρόνια στον οδηγό για τον θάνατο του Ιάσονα σε τροχαίο έξω από τη Βουλή

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό , οδηγό υπηρεσιακού βουλευτικού αυτοκινήτου, που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για το τροχαίο έξω από την Βουλή στις 12 Μαρτίου 2021, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας που ζήτησε την ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του 23χρονου μοτοσυκλετιστή χαρακτηρίζοντας «βαρύτατη και σωρευτική» την αμέλεια του αστυνομικού . Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας , ο κατηγορούμενος «ακολούθησε την παρακινδυνευμένη πρακτική» και έστριψε αριστερά στην Β. Σοφίας για να εισέλθει στον αύλειο χώρο της Βουλής ,παρά την ,με σήμανση στο οδόστρωμα, ένδειξη για αναγκαστική ευθεία πορεία των οχημάτων, κλείνοντας τον δρόμο στην πορεία του 23χρονου.

 

Οι δικαστές αρνήθηκαν στον κατηγορούμενο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου που ζήτησε μέσω του συνηγόρου του καθώς, όπως διατύπωσε η υπεράσπιση, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

Ανάλογη απορριπτική για το ελαφρυντικό, πρόταση υπέβαλε και ο Εισαγγελέας ο οποίος ανέφερε πως ο κατηγορούμενος δεν επιδείκνυε σύννομη συμπεριφορά παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. «Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Παρόντες στην ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ήταν οι γονείς και τα αδέλφια του Ιάσονα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε πριν απο λίγα λεπτά στην αστυνομία της Πάτρας. Σε πολυκατοικία επί της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών Αθηνών 150, εντοπίστηκε το πτωμα ενός ανθρώπου. Επί τόπου σπεύδο . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, η διαδικασία υποβολής φακέλων για τη Καλλιτεχνική Διεύθυνση  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας "κατατέθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος  Πατρέων καλεί τον λαό και την νεολαία της  Πάτρας, αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των Αγωνιστών της Ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Δήμο Πατρέων γίνεται γνωστό ότι αύριο, Πέμπτη 9 Μαΐου, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια της δωρεάν λεωφορειακής γραμμής που εξυπηρετεί τους οδηγούς από το πάρκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε πριν απο λίγα λεπτά στην αστυνομία της Πάτρας. Σε πολυκατοικία επί της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών Αθηνών 150, εντοπίστηκε το πτωμα ενός ανθρώπου. Επί τόπου σπεύδουν δυνάμεις της αστυ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος  Πατρέων καλεί τον λαό και την νεολαία της  Πάτρας, αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης πο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Δήμο Πατρέων γίνεται γνωστό ότι αύριο, Πέμπτη 9 Μαΐου, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια της δωρεάν λεωφορειακής γραμμής που εξυπηρετεί τους οδηγούς από το πάρκινγκ «Γ. Καλεντζώτης
Image
Image

Search