ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολυμπιακή Φλόγα: Η διέλευση του Γαλλικού ιστιοφόρου από τον Ισθμό της Κορίνθου- ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα με τελικό προορισμό τη Μασσαλία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η ιστορία της αφής της Ολυμπιακής φλόγας: Καθιερώθηκε τον 8ο π.Χ. αιώνα στην Αρχαία Ολυμπία με σκοπό την επιβολή της ειρήνης
Στις εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο που ακολουθούν το Γαλλικό ιστιοφόρο «BELEM» διέρχεται το κανάλι του Ισθμού της Κορίνθου.

Το εμβληματικό ιστιοφόρο ναυπηγήθηκε την ίδια χρονιά με την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 και αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίάς. Στις 8 Μαΐου 2024 το επιβλητικό τρικάταρτο πλοίο θα φθάσει στη Μασσαλία, την πόλη που το 600 π.Χ. ίδρυσαν Έλληνες Ναυτικοί, ενώνοντας με αυτό το ταξίδι συμβολικά τις δύο εποχές και τους λαούς μας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα φεύγει από την Ελλάδα δια θαλάσσης.

Συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα με τελικό προορισμό τη Μασσαλία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Η ιστορία της αφής της Ολυμπιακής φλόγας: Καθιερώθηκε τον 8ο π.Χ. αιώνα στην Αρχαία Ολυμπία με σκοπό την επιβολή της ειρήνης Στις εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο που ακολουθούν το Γαλλικό ιστιοφόρο «BELEM» διέρχεται το κανάλι του Ισθμού της Κορίνθου. Το εμβληματικό ιστιοφόρο ναυπηγήθηκε την ίδια χρονιά με την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 και αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας. Στις 8 Μαΐου 2024 το επιβλητικό τρικάταρτο πλοίο θα φθάσει στη Μασσαλία, την πόλη που το 600 π.Χ. ίδρυσαν Έλληνες Ναυτικοί, ενώνοντας με αυτό το ταξίδι συμβολικά τις δύο εποχές και τους λαούς μας.

https://www.facebook.com/watch/?v=434600642496396

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Η Θεοφανία Παπαθωμά και ο Γρηγόρης Πετράκος συνεχίζουν να ζουν μαζί μετά τον χωρισμό τους. Την αποκάλυψη έκανε ο τραγουδιστής το πρωί της Δευτέρας (13/5), όταν βρέθηκε καλεσμένος σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο επονομαζόμενος «Ρουμάνος» που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε περί τις 17:15 η κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι» στην Άγκυρα. Σύμφωνα μ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο πληθυσμός μιας… Ελλάδας, δηλαδή 10,4 εκατομμύρια άνθρωποι, και άλλο 1 εκατομμύριο πολίτες επιπλέον, επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα τακτικά, τα επείγοντα και τα απογευματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο πληθυσμός μιας… Ελλάδας, δηλαδή 10,4 εκατομμύρια άνθρωποι, και άλλο 1 εκατομμύριο πολίτες επιπλέον, επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα τακτικά, τα επείγοντα και τα απογευματινά ιατρεία το περασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες επείγουσας αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 14 Μαΐου στην οδό Ευνάρδου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., θα υπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο  ψηφιακά συστήματα επιτήρησης,  πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας  για την μείωση  του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές προγραμματίζεται να εγκατασταθούν στον Δήμο Ερυμάνθου από πρόγραμμα που είναι σε
Image
Image

Search