Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε για έναν μήνα ο Βόλος προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση συνεπειών από τη θαλάσσια ρύπανση που προκάλεσαν τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.
Όπως αναφέρει έγγραφο που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από θαλάσσια ρύπανση που εκδηλώθηκε στον Παγασητικό κόλπο, σύμφωνα με το ανωτέρω 9 σχετικό, στις 28-08-2024. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει για ένα μήνα από την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου, δηλαδή έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.
«Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», επισημαίνεται.
Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ο Βόλος μετά τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό
