ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ολλανδία θα αναπτύξει προσωρινά ένα σύστημα Patriot στη Λιθουανία

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η χώρα του πρόκειται να αναπτύξει προσωρινά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στη Λιθουανία.

«Οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται επί του παρόντος ώστε μια μονάδα της αντιαεροπορικής άμυνας Patriot να πραγματοποιήσει μια άσκηση στη Λιθουανία αυτό το καλοκαίρι», είπε ο Ρούτε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βίλνιους, έχοντας στο πλευρό του τον Λιθουανό πρόεδρο Γκιτάνας Ναουσέντα.

«Τα σύνορα της Λιθουανίας είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, κάτι που τα κάνει και δικά μας σύνορα (…) και θα τα υπερασπιστούμε», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Ναουσέντα χαιρέτισε την απόφαση, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «ένα σημαντικό βήμα» προς την υλοποίηση ενός μοντέλου κυκλικής εναλλαγής συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας. «Πρέπει όλοι μας να θυμίσουμε ότι η περιοχή της Βαλτικής και όλη η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ συνιστούν την πρώτη γραμμή άμυνας της Συμμαχίας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας ανέφερε ότι η ανάπτυξη του ολλανδικού συστήματος θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Μαρμούτα, πατέρα του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρη Μαρμούτα, τον ο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανακοίνωση για τη βουτιά θανάτου που πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι Κυριακή 6 Μαΐου η 48χρονη διαφημίστρια στον Μώλο του Αγίου Νικολάου του παλαιού λιμένα της Πάτρας εξέδωσε το Λι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του  Α΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι με την χρήσηξύλινης ράβδου, έσπασε σωλήνες ύδρευσης, σε εσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς τουΤμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικόέλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Μαρμούτα, πατέρα του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρη Μαρμούτα, τον οποίο συλλυπείται από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του  Α΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι με την χρήσηξύλινης ράβδου, έσπασε σωλήνες ύδρευσης, σε εσωτερικό πολυκατοικία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς τουΤμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικόέλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασ
Image
Image

Search