ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Τουλάχιστον 19 νεκροί και δύο αγνοούμενοι από κατολίσθηση

Κατολίσθηση στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους, ενώ άλλοι δύο αγνοούνται ακόμη στην επαρχία της Νότιας Κελέβης, στην κεντρική Ινδονησία, έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών χθες Κυριακή.

Τα πτώματα των θυμάτων και δύο επιζήσαντες βρέθηκαν σε χωριά της περιφέρειας Τάνα Τοράτζα που επλήγησαν το Σάββατο από την κατολίσθηση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σουλεϊμάν Μαλία, αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην περιοχή.

«Καταμετράμε δύο νεκρούς (…) και αυτή τη στιγμή αναζητούμε ακόμη κι άλλα θύματα», είπε, διευκρινίζοντας πως αγνοούνται δύο άνθρωποι, που κατά τα φαινόμενα θάφτηκαν όταν χτύπησε η κατολίσθηση.

Στην Τάνα Τοράτζα σημειώθηκαν «ισχυρές βροχές την τελευταία εβδομάδα, στην πράξη χωρίς διακοπή», ανέφερε. Οι βροχοπτώσεις διάβρωσαν το έδαφος σε κατοικημένες περιοχή στην πλαγιά βουνού, προκαλώντας κατολισθήσεις που έθαψαν σπίτια με τους κατοίκους τους μέσα, εξήγησε.

Η Ινδονησία πλήττεται συχνά από κατολισθήσεις την περίοδο των βροχών, φαινόμενο που επιδεινώνει κατά τόπους η αποψίλωση των δασών.

Στις αρχές Μαρτίου, ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους στη Σουμάτρα. Δεκάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται στη νήσο.

Τον Δεκέμβριο, κατολίσθηση και πλημμύρες έπληξαν δεκάδες σπίτια και κατέστρεψαν ξενοδοχείο κοντά στη λίμνη Τόμπα, επίσης στη Σουμάτρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δυο άνθρωποι.

https://www.zougla.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την είσοδο αγνώστων στην Ακρόπολη και την διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε ανάρτηση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Το Σάββατο 25 Μάϊου 2024 στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, Παναθηναϊκός-Άρης. Την απόφ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έληξε η προθεσμία, κατά την οποία οι πολίτες είχαν δικαίωμα να υποβάλουν το αίτημά τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που ήθελαν να μεταβάλουν τα στοιχεία μητρώου τους και ν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με την αναβαθμισμένη πλατφόρμα, ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να ελέγξει όλα τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται πλησίον του, για να εντοπίσει τα φθηνότερα προϊόντα. Η αναβα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην προσφορά 250 φωτιστικών σωμάτων, για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Στην διαδι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Το μήνυμα των 100 χρόνων του ΤΕΕ δεν έχει μόνο επετειακό περιεχόμενο, αλλά αναφέρεται και στο μέλλον. Αναφέρεται στα εξίσου πολλά και σπουδαία που έχουμε μπροστά μας». Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συντονισμός ενεργειών και δράσεων  για να ενισχυθούν πρώτιστα οι υποδομές σε συνδυασμό με την  ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του ΕΚΑΒ  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε την Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου
Image
Image

Search