ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Le Figaro: Aναζωπύρωση της δράσης των «Γκρίζων Λύκων» στη Γαλλία

Απειλούν μια Γαλλίδα βουλευτή, αλλά και την αρμενική, ελληνική και κουρδική κοινότητα.

Για «αναζωπύρωση της δράσης των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία» κάνει λόγο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, το οποίο αναφέρει ότι ενώ μετά την απαγόρευση τους από τις γαλλικές αρχές το 2020 ήταν «σχετικά διακριτικοί», τους τελευταίους μήνες δείχνουν να επαναδραστηριοποιούνται απειλώντας μια Γαλλίδα βουλευτή, αλλά και την αρμενική, ελληνική και κουρδική κοινότητα.

Σε ό,τι αφορά τη Γαλλίδα βουλευτή Ιζαμπέλ Σουρπλί, έχει βρεθεί στο στόχαστρό τους επειδή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζήτησε το κλείσιμο ενός τζαμιού στην περιοχή Σεντ Ετιέν (Saint-Etienne),το οποίο ήταν μέλος του ισλαμο-συντηρητικού δικτύου της Ισλαμικής Συνομοσπονδίας Millî Görüs, προσκείμενης στο κόμμα του Ερντογάν.

Αναφέρεται επίσης ότι η περιοχή του Σεντ Ετιέν είναι ένα από τα προπύργια των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία και ότι τον τελευταίο καιρό οι γαλλικές αρχές έχουν συλλάβει μέλη τους για υποστήριξή της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο, με φόντο την ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι οι Γκρίζοι Λύκοι είναι «υπερεθνικιστές, μοχθηροί και ισλαμιστές» και ότι υπό την αιγίδα της Άγκυρας καλλιεργούν «τον εκρηκτικό χαρακτήρα μιας ιδεολογίας, που αναμιγνύει διάφορα μίση, έναν υπερεθνικισμό και έναν αχαλίνωτο ισλαμισμό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός είναι ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος μαζί με άλλους αξιωματούχους επέβαινε σε ελικόπτερο το οποίο και συνετρίβη. Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο 63χρ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια ενας 16χρονος, ο οποίος όπως κατήγγειλαν οι γονείς του ξυλοκοπήθηκε από 15χρονο στην περιοχή της πλατείας Ψυχιατρεί . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που γυναίκα δεν προλαβαίνει να περάσει το κατώφλι του Νοσοκομείου και γεννά! Στο Νοσοκομείο Κορίνθου, νεαρή κοπέλα γέννησε στο προαύλιο! Σύμφωνα με πληροφορ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτηνωδία στα Πετράλωνα. Αλβανός ιδιοκτήτης διαμερίσματος επιτέθηκε να βιάσει Ελληνίδα καθαρίστρια που ειχε προσλάβει για να τακτοποιήσει τον χώρο του και όταν η δύστυχη γυναίκα αντ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

: Ο Βαγγέλης Καραχάλιος και η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών αναδείχθηκαν μεγάλη νικητές στις εκλογές του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταξη του νυν προέδρου Βαγγέλη Καρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ὁ μακαριστός Μητροπολίτης πρ. Πατρῶν Νικόδημος Βαλληνδρᾶς, ἒφερε τό ὂνομα τοῦ Κηδευτοῦ τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ Νικοδήμου, τοῦ κρυφοῦ μαθητοῦ τοῦ Κυρίου καί Μυροφόρου. •Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς
Image
Image

Search