ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Προκλητικός Ράμα κατά της Ελλάδας: Υποχρέωσαν τους αδερφούς μας να αλλάξουν τα ονόματά τους, κηλίδα ντροπής στην ιστορία

Στο ίδιο προκλητικό μοτίβο με τις προηγούμενες ημέρες, ο Έντι Ράμα κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα, κατά τη συγκέντρωση με μετανάστες από την Αλβανία, που πραγματοποίησε αυτή τη φορά στο Μιλάνο. Δεν δίστασε, μάλιστα, να κάνει λόγο για «τρομερά βάσανα Αλβανών» στη χώρα μας. 

Μεταξύ άλλων υποστήριξε τα εξής ο Αλβανός πρωθυπουργός: «Εσείς οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματά σας, υποχρεωτικά και ευρέως όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες και χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα, για έναν μόνο και έγκυρο λόγο, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά».

«Αποτελεί κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης» πρόσθεσε δε.

Κομμάτια από την ομιλία Ράμα:

«Αδέρφια, έλαβα πολλά μηνύματα από Αλβανούς στην Ιταλία μετά τον κοκκινόμαυρο χορό στην καρδιά της Ελλάδας. Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, μου είπαν όταν ήρθα στο Μιλάνο, δεν πρέπει να ξεχάσω ότι υπoφέρατε και εσείς.

Έμοιαζε σχεδόν σαν να νιώθατε αποκλεισμένοι από μια κούρσα ιστορικών πόνων, σχεδόν να ζηλεύετε το γεγονός ότι τα τρομερά βάσανα των Αλβανών της Ελλάδας καθιστούν την επίπονη ιστορία των Αλβανών στην Ευρώπη και την αποδοχή τους πιο ηρωική...

Εσείς οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματά σας, υποχρεωτικά και ευρέως όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες και χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα, για έναν μόνο και έγκυρο λόγο, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά.

Αποτελεί κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης».

Πηγή: himara.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας 16χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω το Σάββατο το βράδυ στην περιοχή της Κηφισιάς και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, για ληστεία κατά συνα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με εντολή του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην διευθυντής της ΚΟ του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου. Η ανακοίνωση . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντική αύξηση έναντι του στόχου εμφανίζουν τα έσοδα από φόρους το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανατροπή οχήματος πριν από λίγο, στην Δυτική Αχαΐα και πιο συγκεκριμένα στα Άνω Σουδενέικα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει εγκλωβισμένο άτομο. Στο σημείο σπεύδουν Αστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου. Λόγω των εργασιών από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι αύριο, από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ., θα υπάρχει πλήρης διακοπή υδροδό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Γρεβενών μεταφέρεται σήμερα, Δευτέρα, ο 37χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει και δολοφόνησε την 11χρονη Βασιλική στην Ηλεία. Ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος βρισκόταν στην Αστυνομική Διεύθυνση
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αγωνιστή του 1821, Οδυσσέα Ανδρούτσο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 198 χρόνων από
Image
Image

Search