ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνεργασία ιδιωτών ιατρών με το ΕΣΥ - Αποσύρθηκε προσωρινά η ρύθμιση

Αποσύρθηκε λίγη ώρα μετά την κατάθεσης της για διαδικαστικούς λόγους η τροπολογία με την οποία δινόταν η δυνατότητα συνεργασίας και εκτέλεσης ιατρικού έργου ιδιωτών ιατρών στις δομές του ΕΣΥ. 

Το γεγονός ότι η τροπολογία κατατέθηκε λίγα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας παρά το γεγονός ότι υπήρξε αίτημα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου , το οποίο έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό Υγείας - είχε ήδη προαναγγελθεί η κατάθεση  από τη συνεδρίαση στην επιτροπή- αλλά και ότι κατατέθηκε υπό τη μορφή απλής νομοτεχνικής βελτίωσης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

 

Ο ένας μετά τον άλλον οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας καταγγέλλοντας ότι παραβιάζεται η αρχή της καλής νομοθετησης. Έπειτα από μπαράζ αντεγκλήσεων της αντιπολίτευσης με την αναπληρώτρια Υπουργό  Υγείας Ειρήνη Αγαπηδακη , κ. Γεωργιαδης έδωσε λύση στο ανακοινώνοντας ότι αποσύρει την τροπολογία για να την επανακαταθέσει την προσεχή εβδομάδα.

Με τη ρύθμιση επιτρεπόταν σε ιδιώτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, συμμετέχοντας στη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων, πέραν του τακτικού ωραρίου, και να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο, πέραν της ημερήσιας νοσηλείας.

Οι ιδιώτες γιατροί κατά τη συνεργασία τους με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα πρέπει να καλύπτουν κάθε είδους δαπάνες του νοσοκομείου, που θα προκύπτουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό, όπως λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες αποδοχών και κάθε είδους αποζημιώσεων του πάσης φύσεως προσωπικού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις 22 Μαΐου θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, στην Πάτρα, στη δίκη των 7 αντιεξουσιαστών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κατοχή εκρηκτι . . .
LIFE STYLE

O Άρης Σοϊλέδης τοποθετήθηκε σχετικά με τη συνέντευξη που έδωσε η Ασημίνα Χατζηανδρέου και τα σχόλια που έκανε για τη σχέση του ίδιου με τη Μαρία Αντωνά. Καλεσμένη στην εκπομπή «F . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πήγε να μαζέψει τη σοδειά από το χωράφι και βρέθηκε να παλεύει για να γλιτώσει από τα χέρια ενός άγνωστου άνδρα που της επιτέθηκε με σκοπό να τη βιάσει. Η καταγγελία που φέρνει στ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Έξι μαθητές τραυματίστηκαν μέσα στο πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Σαντορίνη στην Ίο. Σύμφωνα με το Λιμενικό, το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα (14/5) εντός του πλοίου «Διον . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις 22 Μαΐου θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, στην Πάτρα, στη δίκη των 7 αντιεξουσιαστών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κατοχή εκρηκτικών. Σήμερα, η συζή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της, σήμερα, στην Καβάλα, πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τις διοικήσεις του Αστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 14 Μαΐου 2024, η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος στου Ζωγρά
Image
Image

Search