ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «News247» επισήμανε ότι «υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συσσωρευμένη πείρα στον λαό μας σχετικά με τον ρόλο και τη φύση της ΕΕ, την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής της, που συνδιαμορφώνουν οι κυβερνήσεις όλων των "χρωμάτων"» και τόνισε:

«Στις 9 Ιουνίου έχουμε την επιλογή είτε να πούμε "φτάνει, ως εδώ", που σημαίνει αποδυνάμωση των κομμάτων που υπηρετούν ή εξωραΐζουν την ΕΕ, είτε να τους δώσουμε το "πράσινο φως" για να συνεχίσουν ακάθεκτοι».

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ στις ευρωεκλογές» είπε «γιατί μόνο το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την ΕΕ, άρα μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει την αντίθεσή του. Κάθε άλλη ψήφος σημαίνει επιβράβευση αυτής της πολιτικής».

«Οι ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων ψηφίζουν τα ίδια στο ευρωκοινοβούλιο σε ποσοστό πάνω από 70%. Μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ σταθερά καταψηφίζουν κάθε αντιλαϊκή οδηγία, αποκαλύπτουν και ενημερώνουν τον λαό για αυτά που του ετοιμάζουν, ώστε να μην αιφνιδιάζεται, φέρνουν και στο ευρωκοινοβούλιο τη "φωνή" του και τα αιτήματά του.

Με δυο λόγια: δυνατό ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στην ΕΕ των λόμπι, των πολέμων, της εκμετάλλευσης και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για την άνοδο της ακροδεξιάς επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «"φραγμό" στην άνοδο της ακροδεξιάς, δεν μπορεί να βάλει η ΕΕ που έχει για επίσημη ιδεολογία της το μεγαλύτερο "ξέπλυμα" της ακροδεξιάς και του φασισμού. Δεν μπορούν να βάλουν ούτε οι δυνάμεις εκείνες που άλλοτε "ψαρεύουν" ψηφαλάκια στα θολά νερά της ακροδεξιάς και άλλοτε την τροφοδοτούν μέσω της πολιτικής τους και με την απογοήτευση που σπέρνουν στον κόσμο που τους πιστεύει».

Σημείωσε ακόμα ότι «και οι "φιλελεύθερες" και οι σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις έχουν αποδειχθεί ικανότατες στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την ΕΕ. Αλλά και εκεί που έχουν αναδειχθεί ακροδεξιές κυβερνήσεις, όπως στην Ιταλία της Μελόνι, η ίδια πολιτική συνεχίστηκε απαρέγκλιτα σε όλους τους τομείς».

«Κατά συνέπεια, μόνο οι λαοί με τον αγώνα τους και τις πολιτικές τους επιλογές θα κλείσουν αυτούς τους σκελετούς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» τόνισε.

Αναφορικά με την ψήφο των ομογενών σημείωσε ότι αιτία της χαμηλής συμμετοχής είναι «το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας που ζουν στο εξωτερικό, με ευθύνη και των κυβερνήσεων, δεν έχουν κίνητρο για να ψηφίσουν γιατί δεν νιώθουν ότι το αποτέλεσμα θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή τους».

 

«Οι 50.000 ομογενείς που εγγράφηκαν τελικά, μπορούν, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ, να δώσουν απάντηση σε αυτούς που τους αντιμετωπίζουν σαν "κουκιά", ενώ είναι αυτοί που με την πολιτική τους τούς έδιωξαν από τη χώρα και τους κρατάνε μακριά, που αρνούνται να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους για τα οποία εμείς παλεύουμε σταθερά» είπε, προσθέτοντας, επίσης, ότι «τα προβλήματα για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει ως προς το αδιάβλητο δεν αφορούσαν την ψήφο της ομογένειας, αλλά συγκεκριμένα τη μέθοδο της επιστολικής ψήφου».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε «στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ο εκφυλισμός να μην έχει τελειωμό».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «τα στελέχη που αποτελούν σήμερα τη Νέα Αριστερά, μόνο άμοιρα ευθυνών δεν είναι για αυτή την κατάσταση. Οι "Κασσελάκηδες" είναι και δικό τους δημιούργημα, αφού τόσα χρόνια "επένδυσαν" κι αυτοί στη λογική του μικρότερου κακού, της έκπτωσης των αξιών στο όνομα του εκλογικού οφέλους, ενώ η ουσία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν φυσικά διαφορετική και με τον προηγούμενο πρόεδρό του».

«Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη δείχνει να δυσκολεύεται να καρπωθεί οτιδήποτε από τη λαϊκή δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση της ΝΔ. Και είναι λογικό. Πρόκειται για το κόμμα που έχει ταυτιστεί όσο κανένα άλλο με την πολιτική της ΝΔ, την αντιλαϊκή πολιτική που έχει ανάγκη το σύστημα» πρόσθεσε και τόνισε:

«Ο λαός μας δεν πρέπει ούτε να συμβιβαστεί με την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, ούτε να επιδιώξει την "νεκρανάσταση" ενός δικομματισμού. Στις ευρωεκλογές μπορεί να "κόψει τη φόρα" και την αλαζονεία της ΝΔ και να ακυρώσει τα σχέδια της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «εγκληματικά επικίνδυνη για τον λαό μας και άδικη για τους άλλους λαούς» τη στάση της χώρας μας «έναντι της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης και του Παλαιστινιακού ζητήματος», ενώ επισήμανε ότι «δεν είναι τυχαία η "ομερτά" που υπάρχει γύρω από αυτά τα πολύ σοβαρά ζητήματα στην προεκλογική περίοδο. Είναι όλοι τους ζυγισμένοι-στοιχισμένοι με τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, άρα δεν έχουν σε τι να διαφωνήσουν».

 

«Εμείς θα συνεχίσουμε να τα θέτουμε ψηλά στην ατζέντα, να τα κάνουμε και βασικό κριτήριο ψήφου. Ξέρουμε ότι στον λαό μας υπάρχουν σοβαρές αντιστάσεις και η επιθυμία για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων, να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για την «αίσθηση που αποκόμισε από την επίσκεψή του στο Κολούμπια» απάντησε:

«Μας συνεπήρε η αγωνιστική φλόγα των φοιτητών αυτών των μεγάλων πανεπιστημίων που ζητούσαν να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, η στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, αλλά και η συνεργασία των ιδρυμάτων τους με το κράτος-δολοφόνο και Ισραηλινές εταιρείες.

Είναι απολύτως λογικό, όταν συμβαίνει μια τέτοια αγριότητα, η κρατική προπαγάνδα να μην πιάνει πλέον τόσο εύκολα, να αλλάζουν συνειδήσεις και αυτό αποτυπώνεται. Γι' αυτό και η "προοδευτική" κυβέρνηση Μπάιντεν προχώρησε, ξημερώματα Πρωτομαγιάς, σε μια πρωτοφανή επιχείρηση καταστολής στο Κολούμπια, με ελικόπτερα, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, που τη ζήλεψε και ο Τραμπ. Ματαιοπονούν όμως. Ο αγώνας για το δίκιο θα συνεχιστεί».

«Με την ευκαιρία, ελπίζω η επίσκεψή μου εκεί να βοήθησε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πιερρακάκη και να έχουν μια καλύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει και τι όχι στα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και να μην εκτίθενται στο μέλλον λέγοντας ότι οι αγώνες και οι καταλήψεις είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο...» είπε, καταλήγοντας, ο Δ. Κουτσούμπας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται συμπληρωματικό ψηφιακό βοήθημα για συγκεκριμένη κατηγορία μαθητών σχολείων. Όπως γνωστοποίησε σήμερα o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή τη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για το . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Φιλ Φόντεν ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ, ανακοίνωσε σήμερα (18/5) η κορυφαία ποδοσφαιρική Λίγκα του πλανήτη για τον 23χρονο άσο. Ο Φόντεν πραγματοποίησε την κ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στην Πάτρα υποβλήθηκε σε μια επέμβαση ρουτίνας και συγκεκριμένα λιποαναρρόφηση και βρέθηκε να χάνει τη ζωή της εντελώς αναπάντεχα λίγες ώρες. Πρωί Δευτέρας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό. Δυστυχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κωστής Λουκόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ναυπακτιακού, έφυγε σε ηλικία μόλις 45 ετών. Ο Κωστής, που μεγάλωσε στην Ναύπακτο, παντρεύτηκε και ζούσε για χρόνια στην Αθήνα, τα τελευταία δύο χρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο σημειώθηκε στην Δυτική Αχαΐα, με τον αδελφό να γρονθοκοπεί την αδελφή του και να την τραυματίζει.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έγινε στον Άνω Αλισσό, όταν
Image
Image

Search