ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Παναγιωτόπουλος: "Η κυβέρνηση απαξιώνει περαιτέρω τις δημόσιες νοσηλευτικές μονάδες της Λακωνίας"

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Απελπιστική η κατάσταση του ΕΣΥ και στο νομό Λακωνίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας και στις Νοσηλευτικές Μονάδες Σπάρτης και Μολάων, καθώς και στις δομές της Π.Φ.Υ.», κατέθεσαν με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου οι βουλευτές της Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ερώτηση αφορά στην δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών όλες οι δομές του ΕΣΥ στο νομό Λακωνίας και κυρίως το Γ.Ν. Λακωνίας, τόσο η Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης όσο και η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.

Και οι δύο μονάδες υπολειτουργούν, πάσχουν από σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και όχι μόνο προσωπικό, εφημερεύουν με συνθήκες πολέμου και το υφιστάμενο προσωπικό τους είναι εξαντλημένο αδυνατώντας να διασφαλίσει την ασφάλεια και υγεία των ιδίων και των ασθενών.

Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται και οι δομές της ΠΦΥ των δήμων Μονεμβασίας, Ευρώτα και Ελαφονήσου, στις οποίες μετακινούνται ιατροί του νοσοκομείου.

Ενόψει μάλιστα της επικείμενης τουριστικής περιόδου η τραγική κατάσταση των δομών του ΕΣΥ στο νομό Λακωνίας προμηνύει μια αφόρητη συνθήκη για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις δομές του ΕΣΥ όπως και για τους πολίτες και τους τουρίστες που θα έχουν ανάγκη ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Την ίδια στιγμή είναι υπό κατασκευή νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ το οποίο θα αντικαταστήσει τη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, αλλά όπως προκύπτει από τα πραγματικά δεδομέναδεν υπάρχει κανένα στρατηγικό σχέδιο ανθρώπινου δυναμικού της υγείας για το νομό, δηλαδή για την ενίσχυση της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων και των δομών ΠΦΥ, όπως φυσικά δεν υπάρχει για ολόκληρη την επικράτεια.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε δύο εβδομάδες περίπου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αρχικής φορολογικής δήλωσης για το έτος χρήσης 2023, ενώ περιθώριο μέχρι τις 26/7/2024 έχουν ο φορολογούμενοι για . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ιταλία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το πιο γρήγορο γκολ που έχει επιτευχθεί σε Euro, κατάφερε εν τέλει να φτάσει στην ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά και να διατηρήσει το υπέρ τη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης. Ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1993. Την πολιτική του πορεία . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μπορεί στη Χαριλάου Τρικούπη να μην επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα για προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα στελέχη που εκφράζουν τον προβλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για φωτιά στον Ρηγανόκαμπο. Στο σημείο σπεύδει μεγάλη δύναμη της ΠΥ ενώ έχει κληθεί και η αστυνομία. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  ΝΕΟΤΕΡΑ: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Γουμένισσα Καλαβρύτων. Η φωτιά δεν απείλησε σπίτια. Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις Πρώτη ενημέρωση: Πυρκαγιά στη Γουμένισσα Καλαβρύτων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για το Σάββα
Image
Image

Search