ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Παναγιωτόπουλος: Να χρηματοδοτηθεί άμεσα η κατασκευή του νέου φοιτητικού εστιατορίου του Πανεπιστημίου Πατρών

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας με θέμα «Σοβαρές επιπτώσεις στην διαβίωση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών η καθυστέρηση χρηματοδότησης του νέου εστιατορίου της φοιτητικής εστίας» κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος με τη συνυπογραφή του Βουλευτή Ηλείας και Τομεάρχη Παιδείας Διονύσιου – Χαράλαμπου Καλαματιανού.

 

Στο περιεχόμενο της ερώτησης, αφού περιγράφεται η δυστοπική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο πανεπιστήμιο λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης, με αναφορά στην υποστελέχωση του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα του τμήματος Ιατρικής, τονίζεται η απουσία χρηματοδότησης για αναγκαία έργα υποδομών στο εν λόγω πανεπιστήμιο, όπως το νέο φοιτητικό εστιατόριο.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο, το τέταρτο (4ο) μεγαλύτερο στη χώρα, με προπτυχιακούς φοιτητές που ξεπερνούν τους 33.000 και πάνω από 4.000 μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες, με το υπάρχον εστιατόριο να εξυπηρετεί σε ημερήσια βάση ένα πολύ μεγάλο αριθμό φοιτητών, 3.000 έως 4.000 φοιτητές, διανέμοντας γεύματα δύο φορές την ημέρα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές και οι φοιτητές να φεύγουν άπρακτοι.

Στην ερώτηση γίνεται επίκληση της βούλησης και του σχεδιασμού των πρυτανικών αρχών, καθώς και της μελέτης που έχει εκπονηθεί, γεγονότα που καθιστούν ώριμη τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του έργου σε χώρο του πανεπιστημίου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Η γυναίκα πανικοβλήθηκε κι άρχισε να καλεί σε βοήθεια ενώ η χελώνα την τραβούσε στο βυθό. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα ανέφερε πως ενώ βρισκόταν μέσα στο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση της προοδευτικής παράταξης (…) Αν ο κόσμος θέλει κάτι άλλο θα το επιλέξει», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας 16χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω το Σάββατο το βράδυ στην περιοχή της Κηφισιάς και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, για ληστεία κατά συνα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με εντολή του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην διευθυντής της ΚΟ του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου. Η ανακοίνωση . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου. Λόγω των εργασιών από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι αύριο, από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ., θα υπάρχει πλήρης διακοπή υδροδό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Γρεβενών μεταφέρεται σήμερα, Δευτέρα, ο 37χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει και δολοφόνησε την 11χρονη Βασιλική στην Ηλεία. Ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος βρισκόταν στην Αστυνομική Διεύθυνση
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αγωνιστή του 1821, Οδυσσέα Ανδρούτσο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 198 χρόνων από
Image
Image

Search