ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε η τραγουδίστρια Βάσια Παππά

Πέθανε η τραγουδίστρια Βάσια Παππά (Βάσω Καλαμπόκη - Παπαδοπούλου). Η Βάσια Παππά ήταν σύζυγος του σκηνοθέτη, ηθοποιού και δασκάλου του θεάτρου, Θόδωρου Κάλβου και μητέρα του σκηνοθέτη, ηθοποιού, ψυχολόγου και ιδρυτή της Αθηναϊκής Σκηνής, Μιχάλη Καλαμπόκη.

 

Η Παππά γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά από Έλληνες Μικρασιάτες γονείς, που αναγκάστηκαν να αφήσουν τους τόπους τους, με καταγωγή από την Πισιδία, την Καππαδοκία και το Ικόνιο της Μικράς Ασίας. Το ταλέντο της στο τραγούδι το ανακάλυψαν σπουδαίοι τραγουδοποιοί και διευθυντές ορχήστρας, με την ίδια να βρίσκεται ακόμα σε μικρή ηλικία.

Συνεργάστηκε και ερμήνευσε τραγούδια σημαντικών μουσικοσυνθετών όπως Απόστολος Καλδάρας, Κώστας Βίρβος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Λοΐζος, Γιώργος Μητσάκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Ζαμπέτας, Μίμης Πλέσσας, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις κ.ά, υπηρετώντας για πολλά χρόνια και αναδεικνύοντας το ελαφρολαϊκό και έντεχνο τραγούδι καθώς και το νέο κύμα.

Η τραγουδίστρια πραγματοποίησε αρκετές περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρώπη, Καναδάς, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστόνη και αλλού). Γνωρίστηκε με το Θόδωρο Κάλβο σε περιοδεία, με τον οποίο έζησε στη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών επί σειρά ετών, δημιουργώντας οικογένεια, ενώ συνέχισε τις εμφανίσεις ως τραγουδίστρια. Μεγάλη η προσφορά της στην ανάδειξη της Ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό.

Εμφανίστηκε στο θέατρο αλλά και στη μουσική σκηνή συνεργαζόμενη με ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες όπως Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Σπεράντζα Βρανά, Αδερφές Καλουτά, Σούλη Σαμπάχ, Τρίο Γκράντε, Αδερφοί Κατσάμπα, Λεωνίδας Δελής, Παύλος Παπαντωνίου, Τάκης Παναγόπουλος, Olympians, Πασχάλης, Χάρρυ Κλυνν, Στράτος Διονυσίου, Μανώλης Αγγελόπουλος, Σταμάτης Κόκοτας, Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Θόδωρος Κάλβος και πολλοί άλλοι.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα έζησε στην αγαπημένη της γειτονιά στο Παλαιό Φάληρο. Έζησε έντονα, χαρούμενα, βοηθώντας και στηρίζοντας. «Έφυγε» αθόρυβα, ευτυχισμένη, ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους.

Η κηδεία της θα γίνει στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 12.30 το μεσημέρι.

https://www.newsbomb.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εναλλαγή συννεφιάς και ηλιοφάνειας με κάποιες ασθενείς βροχές από την Μεγάλη Τρίτη μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου. Η θερμοκρα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Τζένοα φιλοξένησε την Κάλιαρι για την 34η αγωνιστική της Serie A. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-0 των ροσομπλού, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Ο Θόρσμπι άνο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού κατέκτησε τον τίτλο μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού στο "Μελίνα Μερκούρη" με τις πράσινες να γνωρίζουν στην αποθέωση το Σάββατο το βράδ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή (28/4) το βράδυ στην Τούμπα ήταν το δέκατο στη φετινή Stoiximan Super League στο οποίο η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το προβάδισμά που πήρε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην προσφορά 250 φωτιστικών σωμάτων, για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Στην διαδι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Το μήνυμα των 100 χρόνων του ΤΕΕ δεν έχει μόνο επετειακό περιεχόμενο, αλλά αναφέρεται και στο μέλλον. Αναφέρεται στα εξίσου πολλά και σπουδαία που έχουμε μπροστά μας». Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συντονισμός ενεργειών και δράσεων  για να ενισχυθούν πρώτιστα οι υποδομές σε συνδυασμό με την  ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του ΕΚΑΒ  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε την Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου
Image
Image

Search