ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Αντώνης Σκιαθάς εκπροσωπεί την Πάτρα σε διεθνές επίπεδο με το Patras Word Poetry Festival

Mέρες Δημιουργίας, ο θεσμός του Patras Word Poetry Festival στην 20th Tsessaloniki Book Fair "τιμήθηκε" δεόντως με τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Νέες συνεργασίες ξεκινούν με Διεθνείς Θεσμούς για το Patras Word Poetry Festival. Στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας που για το 2024 ήταν η Σάρτζα (Sharjah-UAE), ένα από τα επτά Εμιράτα και πνευματικό κέντρο του ομοσπονδιακού κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) ο ιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας Αντώνης Δ. Σκιαθάς συζήτησε με την Αsma Akram της Sharjah Book Authority για την φιλοξενία ποιητών και ποιητριών στην Πάτρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ αλλά και στη Σάρτζα στο πλαίσιο πολιτιστικών ανταλλαγών.

Με την Μολδαβή με Ρουμάνικο διαβατήριο δημοσιογράφο και συγγραφέα Τatiana Tibuleac που ζει στη Γαλλία βραβευμένη με το βραβείο λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2019 ομοίως συζητήθηκε και εκτός του πάνελ που παραβρέθηκαν η συνδρομή της στο P.W.P.F. για συμμετοχές από τη Γαλλία και τη Μολδαβία.

Η συνάντηση με τη φίλη της Greek Library of London και του Φεστιβάλ Πάτρας Gonda Van Steen πρύτανη της έδρας Κοραή του King's College έδωσε την απαιτούμενη δύναμη συνεργασίας με την Πάτρα.

Η Antzela Bratsou σημαντική μεταφράστρια, και εκπρόσωπος του Patras Word Poetry Festival στη Ρουμανία αυτό το τετραήμερο αποδείχθηκε και σπουδαία οικοδέσποινα στο περίπτερο της Ρουμανίας που ήταν η εθνική εκπροσώπηση του Υπουργείο Πολιτισμού της Ρουμανίας. Πρότεινε το φεστιβάλ σε φορείς και δράσεις της Ρουμανίας και της Μολδαβίας. Γονιμος διάλογος έγινε και με τον διευθυντή του Μουσείου Λογοτεχνίας στο Ιάσιο σημαντικό συγγραφέα Dan Lungu

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και με άλλες χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και τη γραμματέα της πρεσβείας του στην Ελλάδα Amina Zalova όπως και την αντιπροσωπεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς τόνισε: ότι οι εκθέσεις βιβλίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό προσφέρουν την επικοινωνία μεταξύ φορέων, συγγραφέων αλλά και δράσεων που διεθνοποιούν το γεγονός και το τοποθετούν καλύτερα στον παγκόσμιο χάρτη.Οι δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας αποκτούν πλέον σημαντικούς συνομιλητές σε διεθνές επίπεδο με τις αλλεπάλληλες συμμετοχές του Φεστιβάλ σε σημαντικά γεγονότα για τη λογοτεχνία και το βιβλίο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σύντομα οι ανακοινώσεις για όλες τις δράσεις στο site του φορεα www.culturebook.gr.

 

Ο Αντώνης Σκιαθάς με την Tatiana Tibuleac

 

Με την πρύτανη της έδρας Κοραή του King's College Gonda Van Steen

 

Antzela Bratsou

 

Με Ρουμάνους και Έλληνες συγγραφείς

Asma Akram της Sharjah Book Authority

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Παρολίγο τραγωδία στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας του Δήμου Πατρέων το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής. Στο διδακτήριο είχαν φέρει βεγγαλικά τα οποία άναψ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκίνηση στη Δυτική Αχαΐα και στην τοπική αυτοδιοίκηση , προκάλεσε η είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Δύμης, Διονύση Γκοτσούλια, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, νικημένος από σοβα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. σε ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Μακράκης Γ. και ο Γ.Γραμματέας  Τηλιγάδας Κ.,  αναφέρει: Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι το επίδο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Μια μπουκιά του έφραξε τον αεραγωγό και το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Μια βόλτα λίγο έλειψε να μετατραπεί σε εφιάλτη για μία παρέα παιδιών, μαθητών του Γυμνασίου, στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας ( ΣΑΝΑ ) διενεργεί εκλογές για την ανάδειξη νέουΔΣ και οργάνων.Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τετάρτη 19/06/2024 στο ΤΕΕ/ΤΔΕ ( Τεχνικό ΕπιμελητήριοΕλλάδας ,Τμήμα Δυτ. Ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 3.30 το μεσημέρι σε δια ζώσης τακτική συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων στο κτίριο Λαδόπουλου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, ώρα 09:00, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.  Ν. ΑΧΑΪΑ
Image
Image

Search