ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "Το σώμα που άφησα πίσω μου"

Σάββατο 1 Ιουνίου στις 21:00

Κυριακή 2 Ιουνίου στις 20:00

Το έργο, είναι μία σκηνική απόπειρα που δημιουργήθηκε με θεμέλιό της το εξής ερώτημα: εάν και σε ποιό βαθμό μπορώ να ζω ελεύθερα μέσα στο σώμα μου.

Μπορεί η εργασία, η οικογένεια, η κοινωνική τάξη, η μνήμη, η μιμική ή η συνήθεια να εμποδίσουν αυτήν την ελευθερία; Αισθάνομαι το σώμα μου περισσότερο όταν πονάω ή όταν δεν πονάω; Γιατί άλλοτε με βαραίνει και άλλοτε είναι ελαφρύ; Τί συμβαίνει όταν το σώμα μου ασθενεί και τί σημαίνει το σώμα να γερνάει; Είμαι μέσα στο σώμα μου συνέχεια ή μπαινοβγαίνω και με ποιά συχνότητα; Το σώμα αγαπάει ή δεν αγαπάει σήμερα; Τελικά το σώμα εμπλέκεται ή δεν εμπλέκεται στη ζωή και σε ποιό βαθμό; Τέτοιες είναι οι προβληματικές που η παράσταση επιχειρεί να φέρει στην επιφάνεια διαμέσου εργαλείων όπως οι αφηγηματικές και επιτελεστικές τεχνικές, το θέατρο της επινόησης και το θέατρο ντοκουμέντο.

Το κείμενο της παράστασης προέκυψε από μία μίξη υλικού των συντελεστών και συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν με μία τάση συνομιλίας με: τις Μεταφυσικές εντυπώσεις απ΄τη ζωη ως το θέατρο του Νίκου Καρούζου, τα σύγχρονα φιλοσοφικά κείμενα του Μπιούνγκ-Τσουλ Χαν (Η κοινωνία της παρηγοριάς, Η κοινωνία της κόπωσης, Η αγωνία του έρωτα), Ο Μάλον πεθαίνει του Σάμιουελ Μπέκετ, το ποιητικό έργο του Πέτρου Στεφανέα (Η παραλία της Καλαμάτας, Το ψυγείο μας, Αφροδίτη στα μπλε) αλλά και σημεία της βιολογίας, της κοινωνίας, της θρησκείας.

Διάρκεια: 75’

τρέιλερ παράστασης: https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=CmWhtjNa6EQ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ζήκα

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Φωτεινάκη

Δραματουργική επεξεργασία: η ομάδα

 

Σκηνικά-Κοστούμια: Αρχοντούλα Τσατσουλάκη

Μουσική- Ηχητικός σχεδιασμός: Βασίλης Καζής

Επιμέλεια κίνησης: Μαρίνα Τσαπέκου

Φωτογραφίες-Βίντεο: Γιάννης Νικέλλης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Άγγελος Καλτσής

Διανομή: Ειρήνη Ζήκα, Βασίλης Καζής, Ηλίας Καρακωνσταντάκης, Παναγιώτης Καστρίτσης, Γιάννης Κουρμπάνης

Παραγωγή: ΓΚΑΝΜΠΑΤΕ THEATRE COMPANY

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Παρολίγο τραγωδία στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας του Δήμου Πατρέων το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής. Στο διδακτήριο είχαν φέρει βεγγαλικά τα οποία άναψ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκίνηση στη Δυτική Αχαΐα και στην τοπική αυτοδιοίκηση , προκάλεσε η είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Δύμης, Διονύση Γκοτσούλια, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, νικημένος από σοβα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. σε ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Μακράκης Γ. και ο Γ.Γραμματέας  Τηλιγάδας Κ.,  αναφέρει: Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι το επίδο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Μια μπουκιά του έφραξε τον αεραγωγό και το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Μια βόλτα λίγο έλειψε να μετατραπεί σε εφιάλτη για μία παρέα παιδιών, μαθητών του Γυμνασίου, στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας ( ΣΑΝΑ ) διενεργεί εκλογές για την ανάδειξη νέουΔΣ και οργάνων.Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τετάρτη 19/06/2024 στο ΤΕΕ/ΤΔΕ ( Τεχνικό ΕπιμελητήριοΕλλάδας ,Τμήμα Δυτ. Ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 3.30 το μεσημέρι σε δια ζώσης τακτική συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων στο κτίριο Λαδόπουλου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, ώρα 09:00, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.  Ν. ΑΧΑΪΑ
Image
Image

Search