ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τουλγαρίδης στο achaianews.gr: Και στο Υπνωτήριο Πάτρας φιλοξενούνται κακοποιημένες Γυναίκες-Γέμισε ο Ξενώνας Κακοποιημένων!

Απίστευτο αλλά αληθινό, όσο τραγικό και αν είναι, το ότι στην Πάτρα υπάρχει κατακόρυφη αύξηση  των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, με τις κακοποιημένες γυναίκες να απευθύνονται μέχρι και στον Δήμο για βοήθεια σε μία προσπάθεια να σώσουν την ζωή την δική τους και των παιδιών τους.

Αποκαλυπτικός ήταν μιλώντας στο «achaianews.gr» ο πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης, αφού μέχρι και στο Δημοτικό Υπνωτήριο έχουν φιλοξενηθεί γυναίκες θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον σύζυγο ή τον σύντροφό τους!

«Στον Κοινωνικό Τομέα δεχόμαστε πολλά αιτήματα από γυναίκες που ψάχνουν έναν  τρόπο να ξεφύγουν από την κακοποιητική συμπεριφορά των συντρόφων τους και δυστυχώς με το πέρασμα των ετών αυτά τα αιτήματα αυξάνονται. Φυσικά συνεργαζόμαστε με τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Πάτρας, που βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας και πολλές φορές έχει χρειαστεί να περιθάλψουμε όχι μόνο γυναίκες που έχουν υποστεί βία αλλά και τα μικρά τους παιδιά.  Ο Ξενώνας διαθέτει 20 διαμερίσματα και αυτή την στιγμή τα 16 από αυτά φιλοξενούν γυναίκες με τα παιδιά τους, όταν προ ετών, υπήρχαν 1-2 διαμερίσματα κατειλημμένα. Όταν παρατηρείται πληρότητα στον Ξενώνα, τότε στη Στέγη Αστέγων, για κάποιο διάστημα μικρό τις φιλοξενούμε, ώστε να τις βοηθήσουμε, είτε όταν αδειάσει διαμέρισμα να μεταφερθούν στον ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, είτε να σταθούν στα πόδια τους, να βρουν τον δρόμο τους και να βοηθηθούν από την Κοινωνική υπηρεσία.   

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την είσοδο αγνώστων στην Ακρόπολη και την διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε ανάρτηση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Το Σάββατο 25 Μάϊου 2024 στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, Παναθηναϊκός-Άρης. Την απόφ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έληξε η προθεσμία, κατά την οποία οι πολίτες είχαν δικαίωμα να υποβάλουν το αίτημά τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που ήθελαν να μεταβάλουν τα στοιχεία μητρώου τους και ν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με την αναβαθμισμένη πλατφόρμα, ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να ελέγξει όλα τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται πλησίον του, για να εντοπίσει τα φθηνότερα προϊόντα. Η αναβα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην προσφορά 250 φωτιστικών σωμάτων, για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Στην διαδι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Το μήνυμα των 100 χρόνων του ΤΕΕ δεν έχει μόνο επετειακό περιεχόμενο, αλλά αναφέρεται και στο μέλλον. Αναφέρεται στα εξίσου πολλά και σπουδαία που έχουμε μπροστά μας». Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συντονισμός ενεργειών και δράσεων  για να ενισχυθούν πρώτιστα οι υποδομές σε συνδυασμό με την  ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του ΕΚΑΒ  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε την Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου
Image
Image

Search