ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Οι προβλέψεις για τη Μ. Εβδομάδα

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας σημειώνονται  σήμερα Πέμπτη, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες, αρκετή ηλιοφάνεια, οι όποιες βροχές θα είναι λίγες και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο.

Από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια, άνοδος της θερμοκρασίας, που στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς και ενισχυμένοι βοριάδες 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, όπως είπε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια, άνοδος της θερμοκρασίας, που στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς και ενισχυμένοι βοριάδες 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. 

Οπως είπε ο μετεωρολόγος του Οpen από την Παρασκευή ο καιρός θα καθαρίσει με πολύ καλή ποιότητα ατμοσφαιρικού αέρα με τους βορειοδυτικούς ανέμους να επιμένουν μέχρι και το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Μπαίνει και το μελτέμι μέσα στο Αιγαίο από Σάββατο με εντάσεις 6 με 7 μποφόρ και οι βροχές αν εμφανιστούν μέχρι και τις αρχές τις Μεγάλης Εβδομάδας θα αφορούν κυρίως τα πιο βορειανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Θερμοκρασίας κοντά στους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Φαίνεται ότι μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη με μεγάλη Πέμπτη το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι τα μελτέμια.

 

Αν υπάρξουν κάποιες βροχές θα είναι αφορούν ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Ήπιες οι καιρικές συνθήκες με θερμοκρασία στους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Από Μεγάλη Πέμπτη και στη συνέχεια κάποιες διαταραχές από τη κεντρική Ευρώπη θα κινηθούν πιο ανατολικά.

Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και Δευτέρα του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που ενδέχεται να έχουμε καταιγίδες και μπόρες.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι: Ιόνιο, δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα, δυτική και κεντρική Στερεά, Μακεδονία, Θράκη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά.

 

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια.

Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 18 με 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-04-2024

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων τις θερμές ώρες στα δυτικά και βόρεια.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ) 28-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία στα βορειοανατολικά και αργότερα στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-04-2024

Νεφώσεις στα βορειοανατολικά, στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

 

ΠΗΓΗ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με προσδοκίες για ειρήνη και ευημερία γιορτάζουν οι χριστιανοί την Ανάσταση του Κυρίου με την ευχή να φέρει το φως και την ελπίδα. Το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε το πρωί το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λαμπρή και μεγαλοπρεπής ήταν και φέτος η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα! Το Άγιο Φως έφθασε στο Επισκοπείο, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το υποδέχθηκαν ο  . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Back-to-back άνοδο πέτυχε η Ίπσουιτς, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Championship και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον προβιβασμό της στην Premier League τη νέα σεζόν. Η τελε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβώς στελέχη του Δήμου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, 30 περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε κοιμητήριο στη Δυτική Αχαία. Για την υπόθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τό Μέγα Σάββατο τό πρωί, στούς κατάμεστους ἀπό εὐσεβεῖς Χριστιανούς Ναούς τῶν Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ἡ πρώτ
Image
Image

Search