ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Eurostat: Πιο άνετοι οι Έλληνες με το Διαδίκτυο και τις ηλεκτρονικές αγορές- Τι ψωνίζουν online

Όλο και περισσότερο εξοικειώνονται οι Έλληνες με τις ψηφιακές αγορές, οι οποίες άρχισαν να κερδίζουν έδαφος μετά την πανδημία.

Τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν συγκεντρωτικά πριν μερικές ημέρες επιβεβαιώνουν οι ηλεκτρονικές αγορές είναι βέβαια περισσότερο διαδεδομένες ανάμεσα στους νέους μεταξύ 16-24 ετών, με σχεδόν το 80% αυτών να δηλώνει πως έκανε τουλάχιστον μία παραγγελία online. Το ποσοστό βαίνει μειούμενο όσο ανεβαίνει η ηλικία, με το 78% των 24-65 ετών να ψωνίζουν ψηφιακά. Αντιθέτως, ελάχιστα δημοφιλείς είναι αυτές οι υπηρεσίες στους Έλληνες άνω των 65 ετών, καθώς μόλις το 35,3% δηλώνει πως τις χρησιμοποιεί.

 

 
Παρότι τα ποσοστά αυτά είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα στην Ε.Ε., τα νούμερα έχουν αυξηθεί σημαντικά με τη χρονιά της πανδημίας. Ενδεικτικά, το 2020, το 58,93% των Ελλήνων έκανε ηλεκτρονικές αγορές, ενώ τώρα χάρη στη μεγαλύτερη εξοικείωση των καταναλωτών, αλλά και τη διείσδυση των επιχειρήσεων στον ψηφιακό κόσμο, το ποσοστό έχει ανέβει στο 66,72%.

Τι ψωνίζουν οι Έλληνες online
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι Έλληνες αισθάνονται πολύ άνετα να αγοράζουν ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ μέσω Διαδικτύου. Το 73,55% όσων έκαναν online αγορά το τελευταίο τρίμηνο επέλεξε αυτή την κατηγορία προϊόντων, το έκτο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. Πάλι ψηλά στην ευρωπαϊκή κλίμακα, έβδομο στην Ε.Ε., είναι το ποσοστό των Ελλήνων που παραγγέλνουν φαγητό online. Πρόκειται για το 44,13% όσων έκαναν κάποια αγορά το τελευταίο τρίμηνο.

 

 
Επίσης, ένα 38,7% από όσους έκαναν διαδικτυακή αγορά παρήγγειλε ψηφιακά κάποια υπηρεσία μεταφοράς, ενώ το 35,4% ενοικίασε κάποιο κατάλυμα.

Απεναντίας, αρκετά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι το μερίδιο των Ελλήνων που χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο για να ψωνίσουν καλλυντικά (το 25,3% από το σύνολο όσων έκαναν ψώνια online), εισιτήρια για πολιτισμικές και άλλου είδους διοργανώσεις (32,3%) ή που «κατεβάζουν» και κάνουν streaming ταινιών/σειρών (26,3%).

 
  
 
 
 

Η χρήση του Διαδικτύου
Πέραν των ψηφιακών αγορών, οι Έλληνες φαίνονται αρκετά εξοικειωμένοι σε ό,τι αφορά άλλες ενέργειες online. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τη Eurostat, τέσσερις στους πέντε Έλληνες που χρησιμοποιούν το Ίντερνετ (80,1%) έχουν λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αντίστοιχα υψηλό είναι το ποσοστό (79,4%) των χρηστών του Διαδικτύου που επικοινωνούν μέσω email.

 

Επίσης, το 81,3% των Ελλήνων που μπαίνουν στο Διαδίκτυο κάνουν και χρήση υπηρεσιών instant messaging, ενώ το 84,1% κάνει κλήσεις ηχητικές ή με βίντεο μέσω Διαδικτύου. 

Σχεδόν εννέα στους 10 Έλληνες που χρησιμοποιούν το Ίντερνετ (το 89,1%) δηλώνουν πως βασίζονται στο Διαδίκτυο για να βρουν πληροφορίες σχετικά με διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες. Χαμηλότερο ποσοστό, της τάξης του 57,3%, ψάχνει online πληροφορίες σχετικά με την υγεία του.

Τέλος, χαμηλά σε σύγκριση με τα πανευρωπαϊκά επίπεδα παραμένει το ποσοστό των Ελλήνων που χρησιμοποιεί online banking. Πρόκειται για το 61,2% όσων χρησιμοποιούν ήδη το Ίντερνετ έναντι 69,8% στην Ευρώπη.

 

πηγή: moneyreview.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Παρότι από τις αρχές του έτους κινούνται με χαμηλότερους ρυθμούς, οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζονται σε αρκετές κατηγορίες τροφίμων και κυρίως σε εκείνες, οι οποίες επηρεάζοντ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (18/5) στο νότιο τμήμα της χώρας και ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αύριο Κυριακή (18/5) α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές για τη νέα Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τους αντιπροσώπους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος πραγματοποιούνται αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου για πάνω από 2.500 μη . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι Έλβαρ Φρίντρικσον και Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ δεν ήταν έτοιμοι να δουν τη σεζόν τους να ολοκληρώνεται στις 18 Μαΐου. Ο Ισλανός είχε 25 πόντους, 5 ασίστ και ο Αμερικανός πέτυχε ένα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές για τη νέα Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τους αντιπροσώπους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος πραγματοποιούνται αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου για πάνω από 2.500 μηχανικού από Αχαΐα, Η
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό. Δυστυχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κωστής Λουκόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ναυπακτιακού, έφυγε σε ηλικία μόλις 45 ετών. Ο Κωστής, που μεγάλωσε στην Ναύπακτο, παντρεύτηκε και ζούσε για χρόνια στην Αθήνα, τα τελευταία δύο χρ
Image
Image

Search